Mediafax.biz Exclusiv

Remco cere vânzarea fabricii Spicul. Miza este o datorie de 200.000 de euro

Autor: Gabriel Razi

10.07.2011, 19:06 115

Datoria se ridică la 200.000 de euro,potrivit datelor furnizate de Remco. Executorul judecătoresc înacest caz este Eugen Balică, potrivit datelor din publicaţia devânzare a activelor Spicul.

"Remco România a livrat proiectulconform condiţiilor contractuale şi la timp. Dorim să recuperămintegral valoarea acestui contract şi să nu mai trebuiască săaşteptăm un an sau mai mulţi până la închiderea acestui caz", spuneJan val Vulpen, director general al Remco România.

Olandezii de la Remco, care au avutanul tre cut afaceri de 30 de milioane euro în România, au cerutscoaterea la licitaţie a fabricii de pâine a Spicul, dar şi a unuidepozit de făină, a unei mori sau a unor silozuri de omogenizaredeţinute de companie.

Aceste active au fost scoase prima datăla licitaţie în urmă cu o lună, însă nu s-a prezentat niciuncumpărător dispus să plătească pentru ele 12,6 mi lioane de euro,conform informaţiilor oferite de Eugen Balică, executorul judiciarcare se ocupă de această vânzare. În 15 iulie va fi organizată adoua licitaţie, al cărei preţ de pornire este de 9,4 mil. euro,potrivit informaţiilor trimise de compania Remco.

Spicul, companie controlată de omul deafaceri Gheorghe Ilie, a investit în fabrica de la Chitila circa 30de milioane de euro, conform informaţiilor anterioare. Înainte dea-şi muta producţia în Chitila, Spicul producea pâine într-ofabrică lângă Carrefour Orhideea, însă compania a vândut în 2006terenul şi fabrica dezvoltatorului imobiliar Hercesa. Ulterior,compania spaniolă a construit în locul fostei fabrici un compleximobiliar.

Fabrica Spicul are o suprafaţă de16.000 de metri pătraţi şi operează două linii de paste, obrutărie, o linie de clătite şi o linie de biscuiţi, având ocapacitate totală de 2.000 de tone pe lună. Reprezentanţii Spiculnu au răspuns la întrebările ZF privind acest litigiu.

În 2009, compania Spicul a avut o cifrăde afaceri de 27,6 mil. euro şi a înregistrat pierderi de 0,4 mil.euro, potrivit datelor Ministerului de Finanţe, ultimeledisponibile în cazul acestei firme. În acelaşi an producătorul depanificaţie avea da torii de 21,7 mil. euro, potrivit aceleiaşisurse. Spicul are 214 angajaţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO