Mediafax.biz Exclusiv

Renaissance Capital: Mulţi dintre clienţii noştri investitori sunt interesaţi de oportunităţile din România

Autor: Andrei Chirileasa

28.03.2011, 14:14 60

Renaissance Capital lucreazăîn prezent la două mandate de M&A (fuziuni şi achiziţii) pepiaţa locală pentru clienţi români din sectorul privat.

Compania analizează piaţaromânească de circa opt luni, însă prima mişcare vizibilă a fostintrarea în cursa pentru mandatul de intermediere a ofertei princare statul vrea să vândă 9,84% din Petrom.

"Ofertele publice secundareanunţate la Petrom, Transgaz şi Transelectrica, oferta publicăiniţială de la Romgaz şi vânzarea Oltchim sunt toate interesantepentru noi. Multe sunt deal-uri în sectorul de petrol şi gaze, iarca lider în acest sector, experienţa Renaissance e potrivită pentrua asista guvernul român cu aceste privatizări", explicăJennings.

Elmenţionează că firma va urmări atât privatizări, cât şi tranzacţiiprivate şi în alte sectoare, cum ar fi utilităţi, bănci, bunuri delarg consum şi infrastructură.

Steven Jennings,proprietarul a 50% din banca de investiţii, este unul dintre ceimai bogaţi străini din Rusia. Renaissance Capital este una dintrecele mai mari bănci de investiţii din Rusia, controlată demiliardarul neozeelandez Steven Jennings şi de oligarhul rusMikhail Prokhorov.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO