Retail

De la greci vin bulele

Autor: Ioana Mihai

24.10.2010, 15:09 2

Reţeta grecească demanagement are de-acum cel mai apăsat cuvânt în industriabăuturilor răcoritoare de pe piaţa locală. Cu un şef grec înfotoliul de conducere al filialei româneşti, PepsiCo se înscrie înliga de management în care joacă şi cel mai mare competitor al său,Coca-Cola HBC România & Moldova, îmbuteliatorul branduluiconcurent. Deşi CCHBC are la cârmă un român (Călin Drăgan),compania face parte din grupul elen care deţine licenţa deîmbuteliere pentru 28 de ţări din regiune. O altă asemănare întrecele două companii este faptul că atât Mike Holmes, cât şipredecesorul lui Drăgan sunt americani.

Numele lui Mike Holmes se leagă de deschidereacelei mai mari fabrici de băuturi răcoritoare din portofoliul Pepside pe piaţa românească, o investiţie de 85 de milioane de dolariîntr-un proiect pornit de la zero. Fabrica a fost inaugurată întoamna anului trecut, lângă Bucureşti, şi a marcat unul dintreelementele cheie ale mandatului lui Holmes, care a început după cePepsiAmericas a preluat afacerile de îmbuteliere a mărcilor Pepsipe piaţa românească.

La începutul acestuian, operaţiunile PepsiAmericas la nivel mondial au fost preluate dePepsiCo, aşa că din martie, "Mike Holmes a acceptat rolul temporarde a conduce procesul de integrare a celor două afaceri în Romania(snacks şi băuturi) până la venirea unui nou general manager pentruRomânia", au declarat pentru BUSINESS Magazin reprezentanţiiPepsiCo.

Conform lor, "MikeHolmes va urmări alte oportunităţi în afara companiei", dar înurmătoarele câteva luni, îl va ajuta în perioada de tranziţie penoul manager.

Funcţia de conducereeste preluată acum de Pavlos Katsivelis, care a fost din 2007încoace director general al filialei PepsiCo din Grecia, unde şi-aînceput cariera în 2002, ca planning manager, apoi directorfinanciar. Absolvent al Universităţii de Economie şi Afaceri dinAtena, cu specializări în managementul afacerilor şi un masterat înfinanţe şi bănci, Katsivelis a lucrat înainte de PepsiCo-IVI(Grecia) pentru Arthur Andersen şi pentru operatorul de telefonieWind Telecommunications.

Citeşte mai mult înBusiness Magazin.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO