Retail

Spumotim Timişoara a angajat 100 de oameni la fabrica din Argeş care produce pentru Dacia

Autor: Laurentiu Cotu

14.10.2010, 18:14 22

Potrivit reprezentanţilor Spumotim, producţia a fost demaratăluna trecută, iar până în mo mentul de faţă au fost angajaţi 100 deoameni. Reprezentanţii companiei nu au dorit să ofere informaţiisuplimentare privind valoarea investiţiei sau capacitatea deproducţie a unităţii din Argeş, precizând că la finele acestei luniva avea loc inaugurarea oficială a fabricii.
"Producem aici numai bureţi pentru scaunele Dacia. Practic,bureţii fabricaţi de Spumotim sunt livraţi companiei JohnsonControls care, la rândul ei produce scaune pentru modelele Dacia.Am angajat 100 de oameni, însă mai avem nevoie de încă 37 depersoane pentru partea de producţie'', a declarat pentru ZFTransilvania Ioan Seiman, directorul general al Spumotim.
Pe lângă noua unitate de producţie din Poiana Lacului,Spumotim mai deţine un punct de lucru în Timişoara, unde companiafabrică spume poliuretanice pentru industria auto şi articole decamping. Spumele poliuretanice sunt utilizate şi pentru fabricareamobilei, încălţămintei, confecţii, izolaţii fonice, filtre şigarnituri autoadezivante.
Spumotim a investit anul trecut circa 2,5 mil. euro pentruretehnologizarea fabricii din Timişoara. Principalii clienţi aicompaniei sunt firmele din domeniul auto Automobile Dacia-Renaultşi Johnson Controls.

Potrivit site-lui Ministerului Finanţelor, Spumotim a încheiatanul trecut cu o cifră de afaceri de 84,5 mil. lei (circa 20 mil.euro), oficialii companiei bugetându-şi pentru anul în curs ocreştere a vânzărilor cu 10% faţă de 2009. Anul trecut afacerilecompaniei din Timişoara au fost susţinute în proporţie de 43% dedomeniul auto, restul vânzărilor realizânduse din producţia despume poliuretanice flexibile pentru mobilă şi încălţăminte.Numărul mediu de angajaţi ai companiei era anul trecut de 490 depersoane.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO