Mediafax.biz Exclusiv

Rombat s-a divizat în 14 firme pentru a lua mai uşor fonduri UE

Autor: Laurentiu Cotu

29.06.2011, 18:52 368

"Prin divizare se urmăreşte o administraremai eficientă a activelor implicate în acest proces. Dimensionareaviitoarelor afaceri conferă firmelor participante la divizare ostabilitate eco nomică mai mare şi posibilitatea dezvoltăriiafacerii. Prin divizare, companiile participante vor găsi surse definanţare noi şi îşi vor putea desfăşura activitatea mai eficient",au declarat reprezentanţii companiei Rombat.

Începând cu data de 1 iulie 2011,tranzacţiile companiei divizate sunt considerate din punct devedere contabil ca aparţinând firmei beneficiare. Personalulexistent la punctele de lucru, care se transformă în societăţicomerciale în urma divizării Rombat SA, va fi preluat de companiilenou-înfiinţate. Totodată, aceste companii vor avea fiecareadministrator unic.

Conducerea Rombat motivează această decizieprin faptul că accesarea de fonduri europene se poate derula multmai uşor în cazul unor entităţi mai mici, specializate.

Reprezentanţii companiei au mai precizat cădivizarea Rombat este parţială şi simetrică, astfel încât toţiacţionarii să-şi poată păstra cotele de participare la profit şipierderi, precum şi puterea de vot atât în Rombat, cât şi încompaniile beneficiare.

La finalul anului trecut, Rombat Invest(companie controlată de 50 de persoane fizice) deţinea 58,16% dintitlurile Rombat SA, Dorel Goia 18,93% din acţiuni, AcumulatoriInvest 3,7% din titluri, SSIF Broker 3%, Trebela Limited 2,4%,restul de 13,6% din titluri fiind deţinute de alţiacţionari.

Producătorul de acumulatori autoa investit în 2010 şi în acest an 9 mil. euro pentru extindereacapacităţii de reciclare a bateriilor la Rebat Copşa Mică. Jumătatedin fondurile necesare extinderii capacităţii de reciclare au fostasigurate de Rombat, diferenţa provenind din programele definanţare ale Fondului de Mediu. Rebat Copşa Mică face parte dingrupulde firme Rombat, cu peste 665 deangajaţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO