Mediafax.biz Exclusiv

Romstrade a câştigat un contract de 14,7 milioane euro pentru modernizarea DJ 411

Autor: Ioan Dornescu

17.10.2011, 15:40 310

Lucrările sunt finanţate prin Programul Operaţional Regional, gestionat de Ministerul Dezvoltării, şi vizează segmentul limita judeţului Călăraşi - Hotarele - Isvoarele - Teiuşu - Mironeşti - Comana - Budeni - Brăniştari - Călugăreni - Singureni - Iepureşti - Bulbucata - Podu Doamnei - Clejani (DN 61).

Contractul, estimat iniţial la 77,5 milioane lei, a fost atribuit la finele lunii august, prin licitaţie deschisă.

Criteriile de atribuire au fost preţul ofertei, cu o pondere de 42%, managementul contractului (26%), proceduri tehnice de execuţie pe grupe de lucrări (10%), programul de asigurare a calităţii (16%) şi detalierea soluţiilor privind asigurarea protecţiei mediului (6%). Autoritatea contractantă a primit 12 oferte pentru acest proiect.

Romstrade este unul dintre cei mai importanţi constructori din România şi face parte, alături de operatorul aerian low cost Blue Air, dintr-un grup de firme controlat de Nelu Iordache.

Directorul de Strategie şi Dezvoltare al grupului, Gheorghe Răcaru, a declarat în septembrie că grupul mizează pentru acest an pe afaceri în creştere de la aproximativ 400 milioane euro în 2010 la 500 milioane euro, menţionând că una dintre companiile care va susţine avansul este constructorul Romstrade, care se aşteaptă la o majorare de peste 20% a rulajului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO