Germania

Afaceri în creştere cu 20% pentru businessul Deutsche Bahn

Autor: Mirabela Tiron

03.10.2011, 00:02 229

Schenker Romtrans, parte a gigantului german din transporturi Deutsche Bahn şi una dintre cele mai mari companii private active pe piaţa transportului de marfă, a finalizat primele şase luni ale anului cu o cifră de afaceri mai mare cu 20,4% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit oficialilor companiei.

Avansul s-a datorat creşterii cererii pentru expediţii, potrivit declaraţiilor lui Albin Budinsky, CEO al Schenker Romtrans, ce coordonează 1.200 de angajaţi în România.

Compania cu un business de 62 de milioane de euro anul trecut, nivel aproape similar cu cel din 2009, activează în domeniul transportului intern şi internaţional de mărfuri pe cale rutieră, feroviară, maritimă şi aeriană.

Compania-mamă DB Schenker este unul dintre cei mai mari furnizori de servicii de transport din lume, cu afaceri de 15 miliarde de euro în 130 de ţări în 2009, potrivit datelor de pe site-ul companiei.

Schenker Romtrans are clienţi din toate industriile, care au început să producă mai mult şi deci să transporte mai mult, aşa cum susţinea directorul general al companiei încă de la începutul anului. În primele cinci luni exporturile realizate de companiile româneşti au crescut cu 27%, susţinând astfel afacerile transportatorilor. Budinsky, 45 de ani, conduce transportatorul Schenker Romtrans, rezultat în urma fuziunii companiei Schenker (o filială a Deutsche Bahn) cu casa de expediţii Romtrans.

Peste 99% din titlurile Romtrans, de­ţinute de peste 1.000 de acţionari, au fost cumpărate la sfârşitul lui 2008 de DB Schenker în urma unei tranzacţii estimate la 90 mil. euro.

Cele două societăţi acţionează acum împreună sub brandul DB Schenker Romtrans şi sub persoana juridică Schenker Romtrans, ce operează şapte sucursale şi circa 70 de puncte de lucru în ţară.

Afacerile companiei au început să crească după ce Budinsky a restructurat departamentele, a făcut disponibilizări şi a actualizat portofoliul de produse în ultimii doi ani pentru a contracara efectele crizei financiare. Mai mult, în 2009 s-au investit câteva zeci de mii de euro în punerea noului logo DB Schenker Romtrans pe toate sediile companiei.

În 2009 pe piaţa românească au activat ambele companii, respectiv Romtrans (ulterior radiată) şi Schenker Romtrans, cu o cifră de afaceri cumulată de 60 mil. euro, potrivit datelor Registrului Comerţului. După măsurile de restructurare, compania aşteaptă anul acesta afaceri de 80 de milioane de euro.

În 2011 gigantul Deutsche Bank a investit în activităţi de marketing şi vânzări, în programe IT şi în îmbunătăţirea produselor oferite de businessul de pe piaţa românească.

Schenker Romtrans

Cifră de afaceri în 2010: 62 mil. €

Evoluţia cifrei de afaceri în S1 2011: Ă20,4 %

Număr de angajaţi: 1.200

Număr de sucursale: 7

Puncte de lucru: 70

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO