Mediafax.biz Exclusiv

Schneider Electric: Energia va fi din ce în ce mai scumpă, praguri ca cel de 147 dolari pe barilul de petrol vor reveni

25.01.2011, 13:28 21

"Nu credcă putem vorbi de un bubble în domeniul energiilor verzi pentru căeste un domeniu reglementat. Energia în urmă cu zece ani era multmai simplă", mărturiseşte reprezentantul Schneider, referitor laevoluţia sectorului de energii regenerabile în următoriiani.

În ultima perioadă, odată cucreşterea numărului de proiecte din zona energiei eoliene şi acelei solare, tot mai multe voci anunţă că aceste sectoare vor finoul bubble în următorii 5-6 ani.

Coroler nu se arată convins deacest lucru, dar estimează că totuşi energia va deveni din ce în cemai scumpă.

În ceea ce priveşte următorul pasîn în domeniul energiilor verzi, după avântul luat de proiecteleeoliene, reprezentantul Schneider Electric mizează pe dezvoltareacelor solare.

"România face paşi în acest sens,dar pentru acest sector, la fel ca şi pentru celelalte forme deproducere a energiei regenerabile, este nevoie de un cadrulegislativ stabil. Vom vedea că se va crea o adevărată industrie înjurul energiei solare, iar acest lucru cred că se va întâmpla înurmătorii doi ani", crede Coroler.

În România, afacerile Schneider au ajuns în2009 la circa 40 de milioane de euro, în scădere cu 25% faţă de2008. Compania a avut pierderi de circa 0,8 milioane deeuro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO