Mediafax.biz Exclusiv

Selena preia Euro MGA, producător aflat în insolvenţă

Autor: Cristi Moga

22.02.2012, 20:08 385

Euro MGA era o afacere "pe val" în 2007-2008, când ajunsese la venituri anuale de peste 18 milioane de euro, profit net de un milion de euro şi circa 200 de angajaţi.

Ulterior, pe fondul prăbuşirii pieţei construcţiilor, cifra de afaceri a companiei a scăzut la 4,5 mil. euro în 2010, firma a intrat pe pierderi de un milion de euro, iar numărul de angajaţi a scăzut la 70, potrivit datelor de la Ministerul Finanţelor Publice.

Euro MGA are o fabrică în localitatea Domneşti de lângă Bucureşti unde, potrivit celor mai recente informaţii, sunt produse plăci din polistiren, baghete din PVC şi alte materiale de construcţii pentru finisaje.

La începutul anului 2011 compania a intrat în insolvenţă la propria cerere, procedura fiind închisă luna trecută după ce creditorii au votat planul de reorganizare propus de administratorul judiciar Standard Insolv, potrivit datelor de pe portalul instanţelor de judecată.

"Vă pot confirma că la sfârşitul anului trecut a existat o înţelegere ca grupul Selena să devină asociat în cadrul MGA. Există o sentinţă de închidere a procedurii de insolvenţă, dar există şi căi de atac. Dacă sentinţa va rămâne valabilă, vom putea oferi mai multe informaţii pe această temă", a declarat pentru ZF Dorin Spătaru, administratorul firmei Selena România. El nu a oferit mai multe informaţii legate de această tranzacţie, precum dimensiunea pachetului de acţiuni preluat sau valoarea afacerii.

Potrivit datelor de la Arhiva de Garanţii Mobiliare, Selena a acceptat deja să preia de la Credit Europe o creanţă de 11,6 milioane de lei (2,7 milioane de euro), rezultată dintr-un contract de credit mai vechi între banca din Turcia şi firma Euro MGA Product şi garantată, printre altele, şi cu mai multe active ale Euro MGA din comuna Domneşti.

Piaţa construcţiilor s-a stabilizat anul trecut în jurul valorii de 9,5-9,7 miliarde de euro după doi ani de scădere abruptă, care a afectat numeroase firme de construcţii şi producători de materiale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO