Mediafax.biz Exclusiv

Siveco România va furniza sistemul IT destinat creşterii performanţei funcţionarilor publici

Autor: Adrian Dumitrache,

02.12.2010, 16:15 26

"Proiectul eAcademie a fost castigat de asocierea Siveco Româniaşi Altfactor SRL, cu subcontractant Omnilogic. S-a încheiatprocesul de achiziţie, iar acum suntem în faza de negociere acontractului", se arată într-un răspuns al biroului de presă alMinisterului Comunicaţiilor remis la solicitarea MEDIAFAX.

La licitaţie a participat şi Sysware Systems Integration.

Anterior, Ministerul Comunicaţiilor a încercat, de două ori, săatribui acest contract.

Prima procedură de licitaţie a fost iniţiată în 16 aprilie, cândinstituţia a publicat pe www.e-licitatie.ro anunţul de participare.Deschiderea ofertelor era programată pentru 30 aprilie, darautoritatea contractantă a anulat licitaţia cu două zile înainte deexpirarea termenului, motivând decizia prin faptul că "documentaţiade atribuire necesită modificări majore de conţinut fără de careprocedura de atribuire ar fi afectată".

Al doilea anunţ de participare a fost publicat în 12 mai, iartermenul limită de depunere a ofertelor a fost programat pentru 25mai.

Licitaţia a fost anulată în 6 iulie, potrivit datelor publicatepe site-ul www.e-licitatie.ro, în baza unei decizii a ConsiliuluiNaţional de Soluţionare a Contestaţiilor.

Denumit "eAcademie pentru funcţionari publici", proiectul va fifinanţat din fonduri structurale şi urmăreşte creştereaperformanţei activităţilor specifice ale funcţionarilor publici,condiţie esenţială pentru prestarea unui serviciu public la nivelulexigenţelor europene în domeniu, care să raspundă necesităţilortuturor comunităţilor din România, se preciza în caietul de sarcinipublicat pe www.e-licitatie.ro.

"Procesul de instruire existent presupune forme de învăţare atâtprin instruiri interne cât şi externe, pentru perfecţionareainiţială şi continuă a funcţionarilor publici. Se estimează unnumăr de 66.000 de cursanţi anual pentru sistemul eLearning(aproximativ 10% din numărul total de funcţionari publici)", se maispune în documentaţie.

Lucrările se vor încheia peste şapte luni de la data atribuiriicontractului, potrivit datelor din caietul de sarcini.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO