Mediafax.biz Exclusiv

Speranţele Angelli sunt la export, unde vânzările se dublează. Noua ţintă: Rusia

Speranţele Angelli sunt la export, unde vânzările se dublează. Noua ţintă: Rusia

Autor: Ioana David

25.03.2011, 11:13 26

"Pe piaţainternă vânzările în 2010 au scăzut cu aproximativ 12% comparativcu 2009, însă o creştere semnificativă a fost la export, ceea ce acompensat parţial scăderea de pe piaţa internă", a spus Alin Ursu,administrator al Angelli.

Prezenţa companiei pe pieţele externe seconcretizează în state precum Ungaria, Italia, Spania, Grecia, darşi Turcia, iar planul pentru 2011 este să intre în Rusia. Anulacesta spaţiul rusesc a intrat în radarul companiilor din industriavinului, în condiţiile în care şi Cotnari se pregăteşte să înceapălivrările în această zonă.

Astfel, în 2010 compania aînregistrat o cifră de afaceri de 14,2 mil. euro, în scădere cu 10%comparativ cu 2009. În acelaşi timp, piaţa internă de spumante ascăzut cu aproximativ 28%, spune Ursu, citând firme de cercetare,însă completează că industria nu este bine monitorizată, astfel căstatisticile nu sunt complete.

"Anul trecut pe categoriaspumante şi cocteiluri pe piaţa internă ne-am situat la peste 4,8milioane de sticle vândute, iar împeună cu celelalte produse,vermuturi, aperitive am ajuns la circa 7,5 milioane de sticle", amai spus Ursu.

Cele mai scumpe produse dinportofoliul Angelli sunt Millesime Lheraud (coniac) cu un preţ de1.800 de lei (430 de euro) pe sticlă şi şampania Alfred Gratien(importată din Franţa) care costă 120 de lei (30 deeuro).

"Din punctul nostru de vedere,creşterea preţurilor la spumante poate fi influenţată doar defactori externi precum majorări ale carburanţilor, care se vorresimţi în preţurile sticlelor, cartonului şi vinului. O altăposibilitate de creştere ar putea veni de la acciză, dacă statuldecide majorarea, vinul spumant fiind purtător de acciză", a maispus Ursu.

El a precizat că se aşteaptă ca2011 să fie un an greu, însă ar dori să recupereze declinulvânzărilor.

"Pentru Angelli, lunile ianuarieşi februarie s-au menţinut la nivelul anului trecut, însă măaşteptam la o scădere ţinând cont de situaţia economicăactuală."

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO