Mediafax.biz Exclusiv

Spumotim a investit 6 mil. euro în fabrica de lângă Dacia

Autor: Laurentiu Cotu

04.03.2011, 11:50 62

Nouaunitatea de producţie a fost construită pe o suprafaţă deaproximativ 20.000 de metri pătraţi.

Reprezentanţii companiei nu auoferit informaţii legate de sursele de finanţare ale acesteiinvestiţii. Fabrica a fost realizată cu scopul de a produce bureţide scaune pentru modelele Duster şi Logan.Capacitatea zilnică de producţie este de 900de bureţi de scaune, aici lucrând în prezent 130 depersoane.

"În prezent fabrica de la Poiana Laculuilucrează la capacitate maximă, în condiţiile în care producţia afost demarată încă de anul trecut. Am angajat până în momentul defaţă 130 de oameni care lucrează în trei schimburi şi credem căsunt suficienţi pentru capacitatea pe care o dezvoltăm aici", adeclarat Ioan Seiman, director general al Spumotim.

Pe lângă noua unitate de producţie dinArgeş, Spumotim mai are o fabrică în Timişoara unde sunt produsespume poliuretanice pentru industria auto şi articole de camping cupoliuretan sau cu fulgi din poliuretan.

Spumele poliuretanice sunt utilizate şipentru fabricarea mobilei sau încălţămintei, confecţii, izolaţiifonice, filtre şi garnituri autoadezivate.

Spumotim are în fabrica din Timişoara ocapacitate zilnică de 550 de bureţi pentru scaunele auto. Bureţiifabricaţi de timişoreni sunt livraţi companiei Johnson Controls,care, la rândul ei, produce scaune pentru modeleleDacia.

Compania a investit în 2009 circa 2,5 mil.euro pentru retehnologizarea fabricii din Timişoara, iar anultrecut, bugetul de investiţii al Spumotim prevedea continuareaproiectelor prin achiziţionarea unor noi instalaţii, în acest sensfiind alocaţi circa 1,5 mil. euro.Principalii clienţi ai companiei sunt firmele dindomeniul auto Automobile Dacia-Renault şi JohnsonControls.

Conform unor informaţii anterioare, Spumotima avut anul trecut mai multe discuţii cu reprezentanţii Ford învederea obţinerii unor contracte de colaborare cu fabrica Ford dinRomânia. Conducerea companiei timişorene nu a oferit în prezentdetalii referitoare la o eventuală colaborare cu constructorulamerican.

Afacerile Spumotim au crescut anul trecut cu10% faţă de anul precedent, vânzările timişorenilor fiind susţinuteîn mare parte de domeniul auto. Compania a avut în 2009 o cifră deafaceri de 84,5 milioane de lei (circa 20 milioane deeuro).

Numărul de angajaţi ai Spumotim a ajuns înprezent la 730 de persoane.

SIF Banat-Crişana deţine 3,9% din acţiunileSpumotim, restul de 96% din titluri aflându-se în posesia unorpersoane fizice, potrivit datelor Registrului Comerţului

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO