Mediafax.biz Exclusiv

Spumotim Timişoara şi-a bugetat afaceri de 22 mil. €

Autor: Laurentiu Cotu

13.04.2011, 19:05 62

Spumotimdeţine două fabrici de spume poliuretanice, în Timişoara şi laPoiana Lacului, judeţul Argeş, fiind unul dintre principaliifurnizori de bureţi pentru scaunele modelelor Duster şi Logan,fabricate în uzina Dacia din Mioveni.

"Raportându-ne la perioada deînceput a acestui an, ne aflăm la un nivel similar cu celînregistrat în 2010. Credem că afacerile companiei noastre vorstagna în 2011, după creşterea de 10% înregistrată anul trecut,când am finalizat construirea unei noi unităţi de producţie.Vânzările Spumotim vor fi susţinute în mare parte şi în acest an dedomeniul auto", a declarat pentru ZF Transilvania Ioan Seiman,director al general Spumotim.

Spumotim a investit circa 6 mil.euro în construirea şi tehnologizarea noii fabrici de la PoianaLacului, judeţul Argeş, construită pe o suprafaţă de circa 20.000de metri pătraţi. Terenul a fost concesionat de companiatimişoreană de la primăria Poiana Lacului, reprezentanţii Spumotimneoferind informaţii suplimentare legate de sursele de finanţareale acestei investiţii.

Fabrica de la Poiana Lacului afost construită cu scopul de a produce bureţi de scaune pentrumodelele Duster şi Logan, fiind situată în apropierea uzinei Daciadin Mioveni.

Capacitatea zilnică de producţieeste de 900 de bureţi de scaune, aici lucrând, în trei schimburi,130 de persoane. Potrivit conducerii companiei Spumotim, înmomentul de faţă fabrica de la Poiana Lacului lucrează lacapacitate maximă, producţia fiind demarată încă de anultrecut.

Pe lângă noua unitate deproducţie din Argeş, Spumotim mai are o fabrică în Timişoara undesunt produse spume poliuretanice pentru industria auto şi articolede camping cu poliuretan sau cu fulgi din poliuretan. Spumelepoliuretanice sunt utilizate şi pentru fabricarea mobilei sauîncălţămintei, confecţii, izolaţii fonice, filtre şi garnituriautoadezivate.

Spumotim dezvoltă în fabrica dinTimişoara o capacitate zilnică de 550 de bureţi pentru scauneleauto. Bureţii fabricaţi de timişoreni sunt livraţi companieiJohnson Controls care, la rândul ei, produce scaune pentru modeleleDacia.

Fabrica Spumotim din Timişoara atrecut în ultimii doi ani printr-un proces de retehnologizare carea prevăzut investiţii totale de 4 mil. euro (2,5 mil. euro în 2009şi 1,5 mil. euro în 2010), pentru achiziţionarea de noiinstalaţii.Principalii clienţi ai companiei timişorene sunt firmeleAutomobile Dacia- Renault şi Johnson Controls.

Anul trecut, Spumotim a avut mai multediscuţii cu reprezentanţii Ford în vederea obţinerii unor contractede colaborare cu fabrica Ford din România, însă timişorenii nu auoferit detalii referitoare la stadiul negocierilor dinprezent.

Numărul de angajaţi ai Spumotimeste de 730 de persoane.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO