Mediafax.biz Exclusiv

Stead, Labormed: România poate avea un potenţial mare în atragerea investiţiilor dacă îşi va îmbunătăţi politica de stimulente

26.01.2011, 14:21 24

Referindu-sestrict la sfera producţiei de medicamente, pe care acţioneazăcompania pe care o conduce, Stead spune că este absolut necesarăeficientizarea birocraţiei locale în ce priveşte reglementărileindustriei farmaceutice.

"Liniile directoare şi recomandările trebuiefolosite ca atare şi nu ca norme, cât timp există legi carerestricţionează activitatea companiilor în loc să le ofere sprijinşi coordonare ca să devină mai competitive pe plan european şiregional", adaugă şeful Labormed.

În ultimii ani, investiţiile din domeniulproducţiei de medicamente au crescut semnificativ, în paralel cudezvoltarea sectorului serviciilor medicale private.Evident, în topul oraşelorunde se produc medicamente se află Capitala, având în vedere căfirme precum Labormed, Zentiva şi Actavis au unităţi de producţieaici.

În provincie, capetele de afiş suntistoricul Antibiotice Iaşi, Terapia Cluj- Napoca, dar şi Sandoz şiGedeon-Richter în Târgu-Mureş şi Europharm-GSK laBraşov.

Producătorii români de medicamente genericeau realizat până în prezent investiţii de peste două miliarde deeuro, iar proiectele vor continua şi în 2011.

Fabrica Labormed este prima investiţie detip greenfield din industria de profil din România, în valoare de19 milioane de euro în 2007.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO