Mediafax.biz Exclusiv

Suma alocată de stat pentru subvenţiile acordate crescătorilor de păsări se va majora cu 41 mil. lei

Autor: Liviu Iancu

16.12.2011, 15:45 104

Astfel, valoarea totală a ajutoarelor de stat acordate agricultorilor va creşte la 1,15 miliarde de lei, faţă de 1,11 miliarde de lei.

"Prezentul proiect modifică valorea sumei totale alocate pentru realizarea angajamentelor asumate în favoarea bunăstării păsărilor, de la 388,7 milioane de lei la 430 milioane de lei. De asemenea, se completează sursa din care se asigură plata ajutoarelor de stat. Suma necesară de 41,3 milioane de lei se asigură din bugetul aprobat Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale pentru anul 2012", se arată în proiect.

Bugetul Ministerului Agriculturii pentru anul 2012 este de 14,9 miliarde de lei, cu aproape un miliarde de lei mai mic decât cel din anul în curs, de 15,8 miliarde de lei.

"Nu sunt mulţumit de acest buget şi nu aş fi fost mulţumit nici dacă ar fi fost mai mare cu 10%. Şi anul trecut agricultura a avut un buget care a avut un anumit grad de austeritate. Niciodată, pentru agricultură, nu sunt suficienţi bani", a declarat ministrul de resort, Valeriu Tabără, la prezentarea bugetului în faţa comisiilor parlamentare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO