Mediafax.biz Exclusiv

Tănăsescu: execuţia bugetară nu pune probleme în acest an, provocarea va fi în 2012

Autor: Razvan Voican

21.07.2011, 12:22 216

"Dificultateanu este legată de 2011, când deficitul va fi OK, în limitastabilită. Anul viitor vine provocarea, pentru căţinta de 3% din PIB este ambiţioasă,dar realizabilă. Trebuie continuate reformele pentru a ţine subcontrol deficitul şiarieratele chiar dacă va fi an electoral şi presiunile vor fimari. Determinarea politică va fi crucială", spuneTănăsescu.

El a mai arătat că economia s-a menţinut pe creştereîn trimestrul al doilea, chiar dacă dinamica a fost mai lentă decâtîn trimestrul I,potrivitdatelor disponibile.

Misiunea comună FMI+Comisia Europeană a revenitîntr-o vizită de evaluare la Bucureşti cu agenda plină: de laproblemaeficientizării şi aintroducerii managementului privat în companiile de stat cupierderi şi arierate, la accelerarea privatizărilor, creştereamobilizării pentruatragereade fonduri europene şi găsirea unor motoare alternative de creştereeconomică, având în vedere că exporturile dau semne deoboseală.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO