Mediafax.biz Exclusiv

Tecar şi-a bugetat afaceri de 55,5 mil. euro la fabrica de hârtie din Alba

Autor: Laurentiu Cotu

17.02.2012, 11:30 241

Compania miza anul trecut pe afaceri totale de 49,4 mil. euro. Vânzările Pehart Tec au fost susţinute în 2011 de dezvoltarea relaţiilor cu clienţii existenţi şi de colaborarea cu retailerii.

"Am reuşit, într-o perioadă de criză, să păstrăm colaborarea cu clienţii şi să câştigăm noi contracte. Credem că ritmul de creştere al pieţei de produse igienico-sanitare din România va fi mai mare decât în alte zone, în condiţiile în care consumul intern este cu mult în urma ţărilor dezvoltate din vestul Europei", a declarat Ioan Tecar, preşedintele grupului MG-Tec, din care face parte şi compania Pehart Tec.

Pe piaţa internă, produsele companiei ajung în reţelele de magazine Real, Profi, Metro şi Penny sau sunt comercializate prin intermediul distribuitorilor.

Exporturile de hârtie tissue se realizează în Grecia, Ungaria, Bulgaria, Germania şi Serbia.

Totodată, Pehart Tec colaborează cu Metro Ungaria pentru comercializarea produselor finite (prosoape de bucătărie, hârtie igienică, batiste sau şerveţele) în reţeaua cash & carry.

Articolele companiei din Alba sunt vândute şi în Germania către lanţul de magazine Metro prin intermediul unui distribuitor (KMK Germany), dar şi către alte reţele de retail.

Pentru următoarea perioadă de timp, compania şi-a bugetat investiţii totale de 9 mil. euro ce prevăd modernizarea staţiei de epurare, un sistem informatic integrat de tip ERP, modernizarea depozitului de produse finite şi o unitate de cogenerare.

Cea mai importantă investiţie din acest an a companiei Pehart Tec este unitatea de cogenerare, care va contribui la reducerea costurilor cu energia electrică şi gazele naturale.

Investiţia, susţinută din fonduri europene şi fonduri proprii, va fi finalizată până la mijlocul anului 2014. Valoarea totală a acestui proiect este de peste 8,2 mil. euro, din care circa 4 mil. euro sunt fonduri nerambursabile.

Pehart Tec are circa 360 de angajaţi, 59 dintre aceştia fiind recrutaţi anul trecut. Compania face parte din grupul MGTec, care numără 10 companii şi are în total circa 1.150 de salariaţi. Cele mai mari companii din grup sunt Pehart Tec, Metalicplas Impex, Metalicplas Distribution sau Samus Construcţii.

Ioan Tecar şi-a construit grupul MG-Tec prin achiziţii succesive, în mare parte a unor firme aflate aproape de faliment, numele acestuia devenind mai vizibil în momentul în care a semnat în 2009 un acord de 6 mil. euro cu Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), prima implicare a băncii într-o afacere privată românească nebancară.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO