Mediafax.biz Exclusiv

Ţiriac jr. intră în Consiliul de Supraveghere al UniCredit Ţiriac Bank

Ţiriac jr. intră în Consiliul de Supraveghere al UniCredit Ţiriac Bank

Autor: Ciprian Botea

20.03.2012, 20:21 887

Ţiriac junior îl va înlocui pe Stelian Drăgan, care deţine o funcţie executivă în cadrul Holdingului Ţiriac. Fostul tenisman Ion Ţiriac deţine 45% din acţiunile băncii UniCredit Ţiriac prin două firme - Redrum International Investments - Olanda şi Vesanio Trading - Cipru.

Grupul italian UniCredit are o participaţie de 50,5% din bancă, deţinută prin Bank Austria. Din 2007, de când s-a înfiinţat UniCredit Ţiriac Bank, omul de afaceri nu a încasat niciun euro dividend, profiturile băncii fiind reinvestite.

Italienii de la UniCredit s-au declarat în mod constant mulţumiţi de colaborarea cu Ţiriac. O problemă rămasă nerezolvată în ultimii ani este poziţia acţionarilor minoritari persoane fizice române care au peste 4% din capital şi au rămas captivi în bancă. Anul trecut UniCredit Ţiriac a înregistrat un profit net de 103 mil. lei în RAS, în creştere cu 80% faţă de 2010.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO