Mediafax.biz Exclusiv

Turcii de la Synergy Construct au câştigat un contract în Georgia

Autor: Andreea Neferu

02.03.2011, 18:24 101

Compania estesubcontractor al grupului german Siemens pentru acestproiect.

Valoarea totală a proiectului se ridică la260 milioane de euro, însă reprezentanţii Synergy nu au oferitdetalii cu privire la suma care le va reveni în urma contractuluidin Georgia, precizând că aceste informaţii se află încă sub clauzăde confidenţialitate.

Synergy Construct a înregistrat anul trecutafaceri de circa 40 milioane de euro, în scădere cu aproximativ 29%faţă de anul precedent, când consemnase o cifră de afaceri de 51,5milioane de euro, potrivit calculelor ZF pe baza datelordisponibile pe Registrul Comerţului.

"Cifra de afaceri oficială o vomavea luna aceasta, dar ne aşteptăm să fie de circa 40 milioane deeuro. Sigur că există o scădere semnificativă din cauza condiţiiloractuale de piaţă.

Lucrările care se execută înaceastă perioadă sunt mai restrânse, însă ceva mai stabile decâtacum câţiva ani când te puteai aştepta la orice într-o anumităfază", a declarat Mehmet Bicer, business development manager încadrul Synergy.

Pentru 2011, compania estimeazăcă va atinge un business de aproximativ 50 de milioane de euro, înprezent având contracte semnate care asigură jumătate din afacerilebugetate pentru anul în curs (25 milioane de euro). Printreproiectele pentru care Synergy Construct derulează în prezentlucrări se numără centrala de desulfurare a CET Turceni, staţia detratare a apelor uzate de la Brăila, retehnologizarea axată pepartea de construcţii noi şi amenajări pentru Rafinăria Petromidia,precum şi extinderea aeroportului internaţional Boryspil dinUcraina.

Synergy Construct are 190 deangajaţi, în condiţiile în care în 2008, numărul de angajaţidepăşea 550.

Grupul Synergy, din care facparte, în afară de Synergy Construct, şi MET Engineering şi MEPConstruct, mai este prezent şi pe alte pieţe externe precum Turcia,Ucraina sau Libia. În această ţară din nordul Africii există maipuţin de 10 angajaţi turci care se ocupă însă cu evaluările şicontractarea de proiecte.

"În Libia pentru moment seaşteaptă liniştirea apelor, după care activitatea va fi reluată", aafirmat Bicer.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO