Mediafax.biz Exclusiv

Un furnizor de frigidere al Ursus şi Coca-Cola şi-a dublat numărul de angajaţi

Un furnizor de frigidere al Ursus şi Coca-Cola şi-a dublat numărul de angajaţi

Autor: Adelina Mihai

12.01.2011, 18:36 316

În 2009, compania a concediat 275 de salariaţide la fabrica din Timişoara, ca urmare a unui proces de reducere decheltuieli anunţat de companie la nivel global, după ce profitulnet a scăzut cu 57% în 2008.

"La sfârşitul lunii noiembrie aveam 837 deangajaţi, iar anul acesta vom ajunge la 1.000 de salariaţi.Vânzările au crescut, anul trecut în noiembrie am avut vânzări maimari cu 25% faţă de perioada similară din 2009 şi estimăm că vorcreşte în continuare. Căutăm angajaţi pe partea de producţie şi îirecrutăm din satele învecinate, pentru că avem multe autobuze pusela dispoziţie pentru transportul angajaţilor", susţine MonicaMarchiş directorul financiar al Frigoglass România, companie cu ocifră de afaceri de 56 de milioane de euro în2009.

Peste 80% din efectivul de salariaţi de anultrecut ai companiei lucrau în zona de producţie, iar recrutăriledin acest an ar putea plasa Frigoglass în topul celor mai mariangajatori din judeţul Timiş.

Însă creşterea vânzărilor companiei nu sebazează numai pe piaţa locală care reprezintă numai 15% din volumultotal de vânzări, restul provenind din exporturile către ţările dinEuropa Centrală şi de Est.

"Creşterea producţiei a fost cu 69% înnoiembrie 2010 faţă de aceeaşi lună din 2009. Ca orice altăcompanie afectată de criză, am crescut în producţie mai mult decâtîn vânzări, pentru că ne-am bazat pe forecast-uri. În 2008, deexemplu, am rămas cu un stoc mare de marfă din acest motiv", aadăugat Marchiş.

Principalii clienţi ai companiei în Româniasunt producă torul de băuturi răcoritoare Coca-Cola Hellenic şiproducă torul de bere SABMiller (care deţine brandurile Ursus şiTimişoreana), însă mai vinde vitrine frigorifice în alte ţări dinregiune şi către Pepsi, Nestlé sau Danone.

Frigoglass este prezentă pe piaţa locală din1994, când a deschis o fabrică în comuna Şag din judeţul Timiş. Cusediul central în Atena (Grecia), compania este deţinută în proporţie de 44% de compania Boval, restul acţiunilor fiind tranzacţionate liber la bursa din Atena.

Principalii competitori ai Frigoglass Româniasunt Frigotehnica (deţinută în proporţie de 75% de fondul deinvestiţii Balkan Accession Fund, coordonat de Horia Manda, restulacţiunilor fiind deţinute de către omul de afaceri Nicolae Bara),SFA, Klimasan, Linde, Helkama, Sanden şi True. Frigoglass esteprezentă în 19 ţări din cinci continente, principalele unităţi deproducţie din Europa fiind în România, Rusia, Grecia şiTurcia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO