Mediafax.biz Exclusiv

Un furnizor Samsung va produce la Oradea monitoare 3D

Autor: Laurentiu Cotu

13.06.2011, 19:39 434

"Monitoarele 3D vor fi produse anulacesta în fabrica din Coreea, însă începând de anul viitor, acesteavor fi fabricate şi în România'", a spus Juhasz Silafaar Emese, HRassistant manager Samsung Electronics Magyar.

Samsung are o fabrică în Ungaria, unde sunt asamblatetelevizoare.

Oficialii Samsung nu au oferit informaţii suplimentare desprecapacitatea de producţie, angajaţi sau valoarea investiţiilorpentru fabrica Hanil din România. Pe lângă Hanil Electronics,Samsung mai are în judeţul Bihor încă doi furnizori, firmeleShinheung Electronics şi Jasz Plasztik.

Fabrica în care se vor produce monitoarele 3D Samsung a fostdezvoltată pe un teren de aproximativ 10 hectare, achiziţionat deHanil Electronics de la Primăria Biharia.

Încasările din taxe şi impozite, vărsate de Hanil Electronics înconturile Primăriei Biharia anul trecut se ridică la circa 120.000de euro. În 2009, Hanil Electronics Oradea a avut 453 de angajaţişi afaceri de 10 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO