Mediafax.biz Exclusiv

Unul dintre cei mai bogaţi timişoreni caută afaceri în Serbia

Autor: Andreea Neferu

13.07.2011, 19:43 318

"Analizăm piaţadin Serbia, pentru că se pregăteşte să scoată la licitaţie nişteproiecte de infrastructură importante.De asemenea, avem în observaţie şi pieţeprecum Irak, dar deocamdată avem şi temeri şi incertitudini cuprivire la astfel de ţări. De ce? Spre exemplu, am avut propuneride a construi în Libia şi nu am mers, iar ulterior au izbucnitconflictele", a afirmat Cornu.

Iniţiativa constructorului timişoreansurvine în condiţiile în care şi alte firme româneşti de profil,precum Delta ACM (controlată de Florea Diaconu) sau Romstrade (NeluIordache) s-au orientat către pieţe precum Irak, unde deja aucâştigat contracte de infrastructură.

Cea mai importantă firmă din grupulcontrolat de Cornu, Confort, cunoscută pentru reabilitările dedrumuri din Banat, a înregistrat anul trecut afaceri de 160 mil.euro, iar Cornu speră ca businessul din 2011 să fie cel puţin lanivelul celui de anul trecut.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO