Mediafax.biz Exclusiv

Vel Pitar şi-a luat director pe magazine de la reţeaua de supermarketuri Interex

Autor: Cristina Rosca

01.03.2012, 19:13 211

Înainte de a prelua conducerea magazinelor Vel Pitar, Jerca a ocupat poziţia de director de achiziţii în cadrul lanţului de supermarketuri Interex. Reţeaua, parte a grupului francez Groupement des Mousquetaires - ITM Entreprises, deţine pe piaţa locală 12 magazine, dar nu are unităţi în Capitală.

Anterior, românul, care a absolvit Universitatea Politehnică Bucureşti cu specializarea Mecanică Fină, a condus timp de circa doi ani o companie în Vietnam, pentru ca ulterior să revină în România în cadrul Interex.

Înainte de a pleca în Vietnam, Jerca a lucrat în cadrul Top Brands Distribution, un distribuitor de bunuri de larg consum care intermediază vânzări de produse în valoare de peste 300 de milioane de euro.

Eduard Jerca deţinea în cadrul Top Brands Distribution funcţia de director de achiziţii şi logistică (chief buyer and logistic director).

În noua poziţie, aceea de director general al lanţului de magazine Vel Pitar, Jerca administrează o reţea de peste 125 de unităţi.

Magazinele Vel Pitar vând produse de panificaţie, de patiserie, sandwichuri, alături de lactate, conserve, mezeluri şi băuturi răcoritoare, potrivit site-ului companiei.

Reţeaua s-a extins în nouă oraşe din ţară, în special în zona sudică a României. Cele mai multe magazine se găsesc în Bucureşti (26), Râmnicu Vâlcea (19), Braşov (18), Piteşti (14) şi Târgu Jiu (14).

Vel Pitar este al doilea jucător de pe piaţa locală de panificaţie după cifra de afaceri.

Compania, cu afaceri de peste 100 de milioane de euro anual, are peste 3.500 de angajaţi şi zece fabrici locale. Vel Pitar este deţinută de fondul american de investiţii Broadhurst Investments.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO