Mediafax.biz Exclusiv

Venitul disponibil este estimat să urce cu 1% anul acesta şi în 2012, acelaşi procent estimez şi pentru creşterea pieţei, spune şeful PepsiCo în România

Autor: Ioana David

08.11.2011, 13:13 38

"Nu mă aştept la creşteri semnificative double digit (de două cifre, adică peste 10% - n. red.). Dacă PIB-ul va creşte cu 1,5% anul acesta şi cu 2% anul viitor, venitul disponibil este estimat să crească cu 1% anul acesta şi în 2012.Categoriile noastre sunt afectate de venitul disponibil, iar aceasta este creşterea la care mă aştept la nivel de piaţă anul acesta.", a explicat Yuksel.

Potrivit datelor furnizate, piaţa locală de food & beverage a scăzut de la începutul anului, dar Levent Yuksel afirmă că PepsiCo a fost pe creştere.

"Piaţa este dură, dar pieţele sunt dure peste tot în lume din cauza tulburărilor globale. Comparativ cu Turcia, ţara în care am lucrat anterior, România a fost mai încercată de criza economică mai ales în 2009 şi 2010, când economia s-a contractat în doi ani consecutivi, iar categoriile noastre food & beverage au fost de asemenea afectate", spune şeful PepsiCo East Balkans, un business unit al americanilor de la PepsiCo cu sediul central la Bucureşti, care include divizia de băuturi răcoritoare din România şi diviziile de snackuri din România, Bulgaria şi Moldova.

În plus, el se aşteaptă ca situaţia din Grecia să afecteze întreaga Europă, dar îşi păstrează optimismul cu privire la România.

"Vor fi suişuri şi coborâşuri, însă trendul este în sus.Indiferent cum va arată mediul (...) noi suntem aici pe termen lung", spune Yuksel.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO