Mediafax.biz Exclusiv

Veniturile Synevo România au crescut în primele şase luni cu 33%, la 12 milioane de euro

Autor: Alice Gheorghe, Mediafax

22.07.2011, 13:01 96

Compania a înregistrat în perioada similară a anului trecutvenituri în valoare de nouă milioane de euro.

"Această evoluţie a fost determinată de expansiunea serviciilorîn sfera privată, respectiv creşterea numărului de pacienţi directplătitori şi a numărului de contracte încheiate cu parteneriprivaţi", a declarat agenţiei MEDIAFAX directorul general al SynevoRomânia, Virgil Ivan.

Astfel, în primul semestru din acest an Synevo a realizat patrumilioane de investigaţii medicale, după ce în perioada similară aanului trecut a efectuat trei milioane de analize.

"Dacă menţinem ritmul de creştere din prima jumătate a anului,vom depăşi ţinta propusă pentru acest an", a spus Ivan.

Anterior, Synevo România estima pentru acest an o cifră deafaceri de 22 milioane de euro, de la 19 milioane de euro în2010.

Compania a deschis la sfârşitul anului trecut un laboratorcentral de analize, în zona Militari din Bucureşti, printr-oinvestiţie de zece milioane de euro.

"Laboratorul din Bucureşti a generat venituri de şase milioanede euro în primele luni de funcţionare", a precizat Ivan.

Astfel, unitatea a depăşit deja estimările iniţiale alereprezentanţilor companiei care mizau pe venituri de patru milioanede euro în primul an activitate al laboratorului.

Synevo deţine în România o reţea formată din 13 laboratoare şiar putea deschide încă o unitate la sfârşitul acestui an. Deasemenea, Synevo International ia în calcul deschiderea unorlaboratoare în Republica Moldova, Bulgaria şi posibil Serbia, înacest an, având totodată în plan transformarea laboratorului delângă Bucureşti în unitate regională.

Ivan a adăugat că printre probleme cu care se confruntă companiape piaţa locală se numără distribuţia "fără sens" a fondurilor dela stat.

"În segmentul de ambulator ne confruntăm cu distribuţiaarbitrară şi fără sens a fondurilor către laboratoare, care suntintermediari între medic care ordonă consumul şi Casa (CasaNaţională de Asigurări de Sănătate n.r.), care plăteşte acestconsum. Aceste resurse financiare limitate ar trebui atribuitemedicului care în momentul de faţă ordonă consumul, dar nu îlgestionează. În segmentul spitalicesc o problemă este lipsa deflexibilitate legislativă în externalizarea serviciilor delaborator", a explicat Ivan.

Synevo România are în prezent 450 de angajaţi. Compania a fostînfiinţată prin separarea în 2003 a diviziei de laboratoareMedicover Rombel de compania Medicover. Ulterior, în 2004, a luatnumele de Synevo.

Synevo International este prezentă în şase ţări, respectivRomânia, Polonia, Ucraina, Belarus, Germania şi, începând de lajumătatea anului trecut, în Turcia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO