Opinii

Business Magazin. Opinie Harry Meintassis, partener Meintassis Partners: Câţi lideri sunt învăţători şi mentori

Business Magazin. Opinie Harry Meintassis, partener...

Autor: Harry Meintassis

03.03.2024, 16:14 97

Ce este un lider? Cineva care aduce schimbări pozitive în vieţile altora. Liderii sunt administratori ai umanităţii. Ar trebui să fie curelele de transmisie ale înţelepciunii şi experienţei dobândite cu greu. Grădinari care hrănesc solul pentru ca viaţa să crească. Acest lucru este extrem de important astăzi, în special în timp ce generaţiile mai tinere caută un viitor mai strălucitor. Liderii trebuie să inspire conversaţii noi care să nu se limiteze doar la muncă, ci şi la viaţă. Oamenii caută scop şi sens. Există o criză de sănătate mintală, cu depresie în creştere şi îngrijorare cu privire la viitor. Relaţia angajat - angajator este ruptă. 65% dintre angajaţi afirmă că au petrecut mai mult timp evaluând priorităţile vieţii lor în comparaţie cu acum doi ani - iar acest procent este mai mare în rândul Gen Z, ajungând la 71%. Este momentul ca liderii să ofere claritate şi inspiraţie reînnoită - pentru organizaţii şi societăţi mai sănătoase. Aş dori să ofer câteva idei sau întrebări pentru a stimula astfel de conversaţii. Acestea nu sunt prescripţii; fiecare trebuie să-şi găsească propriile răspunsuri pentru a naviga prin viaţă. Am compilat această listă pe baza discuţiilor pe care le am cu lideri, antreprenori şi tineri cu care am privilegiul să lucrez. Misiunea ta ca lider sau mentor este să provoci gândirea, investigaţia şi dezbaterea în jurul ideilor şi lecţiilor pentru viaţă. Şi să fii deschis, chiar tu, să-ţi pui la încercare propriile paradigme şi credinţe.

Iată 40 de principii, grupate în şase capitole:

I. Plantează Seminţele

1. Învaţă diferenţa dintre succes şi împlinire. Slujeşte unui scop mai mare - şi succesul va curge natural.

2. Stabileşte direcţia prin întrebări puternice: a. La ce ţii cu adevărat? b. Care sunt puterile şi talentele tale unice? c. De ce are nevoie lumea mai mult de la tine?

3. Asumă-ţi responsabilitatea completă pentru viaţa ta. Nu fii prea distras de ceea ce spun alţii.

4. Cunoaşte-te profund. Ce te motivează? Când crezi că eşti cel mai bun? Ce declanşează emoţiile tale? Fii un bun ascultător şi observator (atât al altora, cât şi al tău).

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO