Opinii

Opinie Dorin Oancea, Business Magazin: SEO, conţinut relevant şi importanţa informaţiei

Opinie Dorin Oancea, Business Magazin: SEO, conţinut relevant şi importanţa informaţiei

Autor: Dorin Oancea

25.06.2011, 11:56 344

Exista o opinie des intalnita: presa, printul in special, moarepentru ca nu mai ofera continut relevant. Un concept imprumutat dela expertii in seoistica a devenit un cliseu menit sa umple unspatiu care incepe cu lene si se termina cu prostie. As vrea de lafluturatorii de continut relevant un exemplu cat de mic, o mostrade continut real relevant.

Luna aceasta Belgia marcheaza un an de zile de cand sta faraguvern. Nu are rost sa insir aici problemele politice care au dusla aceasta situatie, disputele dintre principalele partide politicevorbitoare fie de franceza, fie de flamanda aparute dupa alegerileparlamentare din iunie 2010 si viziunile diferite privindimpartirea puterii si nevoia de reforme.

Important, relevant mi se pare faptul ca economia unui stataltfel puternic indatorat se misca mult mai sprinten decat estitentat sa crezi in momentul in care citesti informatia bruta: otara fara guvern, repet, va avea in acest an o crestere economicade cel putin 2,3%; spun cel putin pentru ca prognozele de cresteresunt revizuite periodic si numai in sus. In absenta constrangeriloriscate de un acord politic si in lipsa unei majoritatiparlamentare, cu fostii ministri ramasi la posturi doar pentruactivitatile curente, parlamentarii pot vota asa cum doresc, faraoprelisti. Drept urmare, fara piedici, fara cresteri de taxe, faranoi reglementari, fara proiecte aiurite, economia se misca indirectia buna, mai repede decat statul anchilozat. La finele luniiBelgia a vandut obligatiuni de 3,4 miliarde de euro, fara probleme.Reversul medaliei il constituie datoria publica de 97% din PIB(locut 3 in Europa), nevoia de a reforma dreptul muncii sicosturile mari ale blocajului politic.

As alatura cele de mai sus de o zicere a lui Mark Zuckerberg,fondatorul Facebook: "O veverita moarta in curte poate fi mairelevanta pentru dumneavoastra decat alti oameni care mor inAfrica". Cum citatul mi-a ajuns scos din context, cum se spune,sper sa fie o figura de stil si nu o alegere, un punct de vedere,pentru ca ar fi inspaimantator. Sincer, vi se pare mai relevantapropria veverita moarta din curte, orice va fi insemnand aceasta,in comparatie cu evolutia economica si politica a Belgiei, adica aunei natii de la celalalt capat al continentului, cu care nu avemin comun decat stelutele de pe drapelul uniunii?

Raspunsul este limpede: "Depinde". Citiţi opinia scrisă de DorinOancea pe www.businessmagazin.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO