Opinii

Opinie Victor Rotariu: Băncile trebuie pedepsite de clienţi, nu de stat

Opinie Victor Rotariu: Băncile trebuie pedepsite de clienţi, nu de stat
30.09.2010, 18:40 54

"Bancherii sunt nemulţumiţi, pe bună dreptate, că statul vrea săschimbe regulile creditării în timpul jocului. Este anormal castatul să intervină în strategia comercială a unei bănci,impunându-i un anumit nivel al costului creditului, cu atât maimult cu cât modificarea se aplică la creditele vechi", este depărere Victor Rotariu într-un editorial Gândul.

"Statul nu ştie cum se calculează riscul de neplată al unuiclient pe care şi-l asumă banca, de exemplu. El nu ştie care estecircuitul banilor în bancă sau cum poate influenţa această deciziepolitica de creditare a bancherilor pe viitor.

În mod ironic însă, bancherii sunt nemulţumiţi că statul sepoartă cu ei aşa cum ei, la rândul lor, s-au purtat ani de zile cuclienţii care le-au trecut pragul. Sintagma "banca îşi rezervădreptul să modifice" (prin "să modifice" bancherii au înţeles, înmajoritatea covârşitoare a cazurilor, "să majoreze") este cea de lacare au pornit echipele de avocaţi ale bancherilor în redactareacontractelor tip în ultimii ani". Citiţi în întregime opinia luiVictor Rotariu cu privire la tensiunile dintre bănci şi clienţi pewww.gandul.info.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO