Politică

800 de milioane de dolari pentru o jumătate de oră. Traian Băsescu s-a întâlnit pentru 30 de minute cu Barack Obama. Galerie FOTO

800 de milioane de dolari pentru o jumătate de oră. Traian Băsescu s-a întâlnit pentru 30 de minute cu Barack Obama. Galerie FOTO

Traian Băsescu s-a întâlnit pentru 30 de minute cu Barack Obama

Autor: Gabriel Pecheeanu

13.09.2011, 17:59 4894

Întâlnirea dintre preşedintele american, Barack Obama şi preşedintele român, Traian Băsescu, s-a încheiat, fiind urmată de o discuţie tete-a-tete a şefului statului român cu vicepreşedintele SUA Joe Biden.

Potrivit unor surse din delegaţia oficială care îl însoţeşte la Washington pe preşedintele Traian Băsescu, întâlnirea dintre acesta şi preşedintele Obama, în Biroul Oval de la Casa Albă, a durat 25-30 de minute.

Conform calculelor ZF, Din 2004 până în prezent România a cheltuit în jur de 800 mil. dolari pentru a-şi susţine trupele în teatrele de operaţiuni în principal în războaiele deschise de Statele Unite în Irak şi Afganistan, după cum poate fi estimat din bugetele aprobate pentru Armată.

Din 2004 până în prezent România a cheltuit în jur de 800 mil. dolari pentru a-şi susţine trupele în teatrele de operaţiuni în principal în războaiele deschise de Statele Unite în Irak şi Afganistan, după cum poate fi estimat din bugetele aprobate pentru Armată

Sursele au menţionat că după această întâlnire, preşedintele Băsescu a avut o discuţie tete-a-tete cu vicepreşedintele SUA, Joe Biden.

O parte din delegaţia de ziarişti care îl însoţeşte pe şeful statului nu a avut acces la Casa Alba.

Anterior întâlnirii cu Obama, Băsescu a avut o primă întrevedere cu vicepreşedintele american Joe Biden la Casa Albă, cei doi discutând subiecte de interse bilateral, inclusiv despre scutul antirachetă.

Conform programului, Traian Băsescu urma să se întâlnească cu vicepreşedintele american Joe Biden la ora 16.00 (ora României), iar partea română nu excludea o întâlnire cu preşedintele Obama, deşi aceasta nu era trecută în programul distribuit presei.

De altfel, preşedintele american Barack Obama a avut în agenda zilei de marţi întâlnire cu vicepreşedintele Biden în cadrul briefing-ului zilnic, la 16.30 (ora României).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO