Politică

Activitatea prefectilor instalati de fostul Guvern va fi analizata pana in aprilie

29.12.2008, 00:00 14

Activitatea inaltilor functionari publici (prefecti, subprefecti, inspectorii guvernamentali, secretar general si secrarului general adjunct al Guvernului) va fi evaluata in perioada ianuarie-aprilie 2009, iar persoanele nemultumite de rezultatele obtinute in urma analizei vor avea dreptul sa conteste concluziile in instanta de contencios administrativ, conform unei hotarari aprobate de Guvernul Tariceanu II.

Practica ultimilor ani arata ca prefectii, subprefectii si alti Inalti functionari publici si-au pierdut functiile odata cu schimbarea culorii politice a Guvernului: este cazul celor care au fost numiti in functie de PD in 2004-2005 care au fost demisi de premierul liberal Calin Popescu Tariceanu, dupa ce ministrii democrati au fost dati afara din Guvern.

Potrivit reglementarilor adoptate de guvernul liberal in ultima sedinta de Guvern, functionarii publici sunt supusi unei evaluari periodice privind calitatea activitatii, pentru verificarea indeplinirii criteriilor de competenta profesionala si de performanta.

In masura in care Guvernul sau primul-ministru considera ca aprecierile din raportul de evaluare nu corespund realitatii, va putea solicita comisiei de evaluare reanalizarea calificativului acordat, si mentinerea sau nu in functie a Inaltului Functionar Public.

Prima numire a unui Inalt functionar public a avut deja loc, dup ace premierul Emil Boc a semnat numirea in functie a lui Ion Moraru (PSD) ca secretar de stat la SGG, unde a mai lucrat in Guvernul condus de Adrian Nastase, 2001-2004.

Ion Moraru, senator PSD in legislatura 2004-2008, a fost numit secretar general adjunct al Guvernului prin decizie a premierului Emil Boc.

Potrivit Mediafax, Moraru este actionar la firma Bucharest Arena, care a cumparat anul trecut Palatul Stirbey cu 9 milioane euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO