Politică

Alianta asteapta inca acordul partenerilor mai mici

13.05.2005, 20:13 20

Partidele din arcul guvernamental au amanat luarea unei decizii, la intalnirea de miercuri seara, privind asumarea raspunderii Guvernului asupra pachetelor de legi privind reforma in justitie, respectiv a legislatiei din domeniul proprietatii. "Cele patru formatiuni ale coalitiei majoritare sunt, in principiu, de acord cu demersul Guvernului, insa o decizie se va lua la viitoarea intalnire", a declarat ieri purtatorul de cuvant al PNL, deputatul Eugen Nicolaescu.

PNL si PD au cazut de acord asupra adoptarii celor doua mari proiecte legislative prin angajarea raspunderii guvernamentale, ocolind astfel dezbaterile in Parlament.

Insa nu si-au dat inca acordul ferm UDMR si Partidul Conservator (PUR), fara a caror sustinere nu poate fi viabil demersul Guvernului. Cele doua formatiuni si-au dat acordul in ceea ce priveste sprijinul pentru legile proprietatii. Asupra legislatiei din domeniul justitiei inca nu s-au pronuntat punctual.

UDMR se pare ca solicita, la schimb, promovarea in Parlament a legii minoritatilor nationale. Aceasta lege nu este inca finalizata si, prin urmare, in acest moment nu se poate pune problema includerii ei in pachetul legislativ asupra caruia doreste sa-si asume raspunderea.

Totodata, PSD a cerut ieri, din nou, dezbaterea in Parlament a legilor justitiei, anuntand ca, in caz contrar, va initia o motiune de cenzura. Deputatul PSD Cristian Dumitrescu a precizat ca este necesara o dezbatere pe aceste legi intre parlamentari, Inalta Curte de Casatie si Justitie si Consiliul Superior al Magistraturii, for al magistratilor care si-au manifestat ostilitatea fata de noile reglementari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO