Politică

Andreea Paul Vass îl acuză pe fostul ministru al bugetului Liviu Voinea de influenţarea datelor privind indicele global de competitivitate. Voinea spune că nu e niciun conflict de interese

Andreea Paul Vass îl acuză pe fostul ministru al...
04.09.2014, 20:04 354

Andreea Paul Vass, vicepreşedinte al PD-L, îl acuză pe fostul ministru al Bugetului, Liviu Voinea, de incompatibilitate şi de faptul că “a falsificat” raportările României privind indicatorii care stau la baza calcului indicelui global de competitivitate, prin firma Voinea Business Development, deţinută de soţia sa Laura Voinea.

World Economic Forum a anunţat săptămâna această o creştere cu 17 poziţii a României in indicele global de competitivitate, iar Andreea Vass afirmă că indicatorii pe baza cărora se calculează acest indice sunt furnizaţi chiar de compania Voinea Business Development care a fost până în 2012 în proprietatea lui Liviu Voinea.

“Raportorul datelor false este chiar Voinea Business Development (VBD) Alliance Consulting SRL, compania de consultanţă responsabilă cu livrarea datelor pentru România către Forumul Economic Global”, a declarat Andreea Paul Vass.

Vass afirmă că practic fostul ministru şi-a analizat el însuşi deciziile, precum eficienţa instituţiilor publice sau încrederea în calitatea guvernării.

Contactat de Ziarul Financiar, Liviu Voinea afirmă că “nu este niciun trafic de date false, soţia mea este acţionar la această companie şi nu este nicio incompatibilitate şi niciun conflict de interese”.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO