Politică

Aproape 164.000 de persoane, angajate in sectiile de votare

12.11.2008, 20:22 15

Secretarul de stat in Ministerul Internelor si Reformei Administrative (MIRA) Victor Paul Dobre a spus miercuri ca organizatorii alegerilor parlamentare vor incepe in 28 noiembrie pregatirea sectiilor de votare. Pentru alegerile parlamentare din 30 noiembrie au fost puse la dispozitie 42,8 milioane de buletine de vot, dintre care 1,2 milioane au fost distribuite la sectiile de votare externe, unde sunt patru colegii uninominale pentru Camera Deputatilor si doua pentru Senat, potrivit lui Victor Paul Dobre. Acesta a mai precizat ca sectiile de votare vor beneficia de 90.000 de stampile si peste 20 de milioane de timbre.

S-au mai tiparit si au fost distribuite 26.000 de brosuri ce cuprind acte normative legate de alegeri. La Biroul Electoral Central, birourile de circumscriptie si birourile sectiilor de votare au fost distribuite 163.869 de persoane. Vor exista 43 de birouri de circumscriptie - cate unul in fiecare judet, unul in Bucuresti si, pentru prima oara in alegerile parlamentare, un birou pentru cele patru colegii externe, gestionat de Ministerul Afacerilor Externe.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO