Politică

Băsescu: I-am scris din 1 octombrie Monei Pivniceru că resping procurorii rezultaţi din concurs

Băsescu: I-am scris din 1 octombrie Monei Pivniceru că...

Autor: Marius Fratila

04.04.2013, 19:17 81

"Pe data de 1 octombrie i-am transmis doamnei Pivniceru o scrisoare care avea două elemente importante. În prima parte, îi spuneam că nu voi numi procurorii, datorită faptului că a urmat o procedură netransparentă. Şi-a creat condiţiile să spună că asta a ieşit din concurs, dar nu a ştiut nimeni cum au ieşit din concurs. O avertizam că nu voi desemna procurori pe cei desemnaţi dintr-o astfel de procedură. În partea a doua, îi exprimam opţiunea mea pentru asumarea propunerilor de către ministru, în conformitate cu legea 303", a declarat Traian Băsescu.

Preşedintele a adăugat că Mona Pivniceru a ştiut că "indiferent de avizul CSM" el va respinge propunerile, "pentru că nu îndeplineau un criteriu fundamental, acela al asumării de către ministrul Justiţiei".

"Ea putea spune că asta a rezultat din concurs, dar eu nu puteam spune asta, pentru că eu nu aveam o opţiune facultativă, la mine era capătul lanţului de desemnare şi decizia şi nu aveam argumente. Sunt împotriva ascunderii celui responsabil să propună sub aparenţa unui concurs şi acest lucru l-am precizat clar în scrisoarea din 1 octombrie", a mai spus Traian Băsescu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO