Politică

Bejinariu despre excluderea lui Geoană din PSD: el culege acum tot ce a semănat

Autor: Tibi Bujdei

13.11.2011, 15:18 138

Secretarul executiv al PSD, deputatul de Suceava Eugen Bejinariu, a declarat, dumincă, pentru MEDIAFAX că decizia privind excluderea lui Mircea Geoană din partid este statutară, aceasta urmând să fie validată de CEx al PSD, el apreciind că Geoană culege acum tot ce a semănat de-a lungul timpului.

Bejinariu a declarat corespondentului MEDIAFAX că decizia Comisiei de Integritate a PSD este statutară şi urmează să fie supusă validării Comitetului Executiv, apreciind că BPN al PSD care se întruneşte luni ar putea decide convocarea CEx.

"Din punctul meu de vedere este o decizie normală. Mircea Geoană nu a ţinut cont de o decizie a BPN. Mircea Geoană culege acum tot ceea ce a semănat de-a lungul timpului", a spus deputatul sucevean.

El a mai declarat că decizia BPN de schimbare a lui Mircea Geoană din funcţia de preşedinte al Senatului urmează să fie pusă în aplicare.

"E posibil chiar ca mâine (n.r - luni), în şedinţa Senatului, să fie pusă în aplicare decizia BPN de schimbare din funcţie", a mai spus Bejinariu.

CNAIM a decis, duminică, cu 43 de voturi "pentru", 5 "împotrivă" şi două abţineri, excluderea lui Mircea Geoană din PSD.

În momentul în care Mircea Geoană a ajuns la sediul PSD şi a ţinut o scurtă declaraţie de presă înainte de a intra în şedinţa CNAIM, un membru al Comisiei, care s-a recomandat Mariana Negoiţă, de la PSD Sector 3, a ieşit din sediu şi a anunţat că s-a decis excluderea lui Geoană din PSD, ea declarându-se revoltată că decizia s-a luat fără ca Geoană să fie audiat.

Mariana Negoiţă, reprezentanta PSD Sector 3 în Comisia Naţională de Integritate a PSD, a declarat, duminică, presei, că decizia CNAIM de excludere a lui Mircea Geoană din partid a fost luată cu încălcarea prevederilor Statutului PSD.

Ulterior, preşedintele CNAIM a PSD, Dan Şova, a anunţat oficial decizia Comisiei de a recomanda CExN al formaţiunii excluderea lui Mircea Geoană din partid, precizând că preşedintele Senatului nu a anunţat că va participa la şedinţa de duminică a acestui for.

Şova a afirmat, după şedinţa Comisiei Naţionale de Arbitraj şi Integritate Morală (CNAIM) a PSD, că în conformitate cu prevederile Statutului, Comisia a luat decizia de a propune Comitetului Executiv al PSD excluderea lui Mircea Geoană din PSD.

El a menţionat că votul a fost 43 "pentru" şi cinci "împotrivă".

Şova a precizat că, potrivit Statutului PSD, Comisia analizează faptele, eventualele încălcări ale Statutului şi stabileşte care sunt sancţiunile care pot fi aplicate.

"Vom înainta Hotărârea CNAIM Comitetului Executiv al PSD, care este organul executiv politic suprem, şi care se va pronunţa în această cauză", a declarat el.

Întrebat ce i s-a reproşat, exact, lui Mircea Geoană, Şova a răspuns: "E o chestiune internă".

El a menţionat că acesta nu a trimis un comunicat Comsiei în care să îşi anunţe participarea la şedinţa de duminică.

Şova a ţinut să ceară scuze pentru situaţia creată de anunţul Marianei Negoiţă, membră a Comisiei, privind decizia forului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO