Politică

Bogdan Drăgoi, noul ministru de Finanţe, a demisionat de la conducerea Fondului Proprietatea

Bogdan Drăgoi, noul ministru de Finanţe, a demisionat de la conducerea Fondului Proprietatea

Autor: Roxana Pricop

09.02.2012, 18:43 428

Franklin Templeton Investment Management, administratorul activelor Fondului Proprietatea (FP), a anunţat că Bogdan - Alexandru Drăgoi a demisionat astăzi din funcţia de membru al Comitetului reprezentanţilor al Fondului Proprietatea (FP), ca urmare a numirii acestuia în funcţia de Ministru al Finanţelor Publice.

Bogdan Drăgoi a fost ales ca membru în septembrie 2010 de acţionarii FP, fiind susţinut de Ministerul Finanţelor, pe atunci cel mai mare acţionar al FP, şi a deţinut funcţia de preşedinte.

Potrivit Actului Constitutiv al fondului, în cazul în care un loc din Comitetul reprezentanţilor rămâne vacant, adunarea generală a acţionarilor se va convoca de urgenţă pentru numirea unui nou membru. Până la decizia adunării generale, ceilalţi membri ai Comitetului vor desemna membrii interimari pentru completarea locului vacant.

Principala atribuţie a celor cinci membri care formează Comitetul reprezentanţilor este să supravegheze administratorul fondului, să convoace AGA, să aprobe bugetul de venituri şi cheltuieli, să monitorizeze investiţiile şi tranzacţiile majore din portofoliu şi să verifice atingerea ţintelor de randament. De asemenea, cei cinci pot recomanda acţionarilor încetarea contractului de administrare cu Templeton dacă consideră măsura în avantajul acţionarilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO