Politică

Ca si predecesorii sai, Athanasiu modifica Legea Invatamantului

05.08.2003, 00:00 19

Alexandru Athanasiu, ministrul educatiei si cercetarii a declarat pentru BBC ca guvernul va modifica, prin ordonanta de urgenta, Legea invatamantului.
Guvernul a pregatit un proiect de ordonanta de urgenta care sa aduca modificari si Legii invatamantului si Statutului cadrelor didactice. Potrivit ministrului citat de BBC, schimbarile legislative urmaresc descentralizarea deciziei in sistemul de invatamant. Vor fi create "parghii de decizie si financiare" in invatamantul preuniversitar, care vor da libertate de decizie directorilor de scoli. Athanasiu a declarat ca astfel se urmareste o profesionalizare a functiei de director de scoala. Conform noii legi, acestia vor avea o mare autonomie in ce priveste angajarea si salarizarea profesorilor din subordine. O inovatie a legii este prevederea ca orele suplimentare, peste norma prevazuta de lege, sa fie platite in plus. Legea invatamantului a fost modificata pe rand de toti ministrii de resort. A modificat-o Andrei Marga, apoi, Ecaterina Andronescu a anulat parte din modificarile lui Marga. Ultimele schimbari ale legii, care au fost facute in cadrul mandatului fostului ministru PSD au fost publicate in Monitorul Oficial pe 19 iunie. Conform BBC, Alexandru Athanasiu, noul ministru, a declarat ca nu trebuie negate "o serie de lucruri pozitive facute de Andrei Marga". 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO