Politică

Ce spune Liviu Dragnea despre reducerea TVA la 18%

Ce spune Liviu Dragnea despre reducerea TVA la 18%

Autor: Maria Stan, Mediafax

20.12.2018, 18:45 209

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a declarat, joi, la Parlament, că reducerea TVA la 18% nu va intra în vigoare din ianuarie 2019, aşa cum era prevăzut în programul de guvernare, adăugând că un astfel de demers „este o prostie”.

„Pentru că este o prostie. În programul de guvernare era prevăzut că cele trei măsuri nu intră în programul de guvernare: taxa pe stâlp şi celelalte două”, a declarat Liviu Dragnea, fiind întrebat, joi la Parlament, de ce nu vor avea românii TVA redus la 18% de la începutul anului viitor, aşa cum scrie în programul de guvernare.

Surse guvernamentale declarau, pentru MEDIAFAX, la începutul lunii august, că Executivul ia în calcul să amâne scăderea cotei TVA de la 19% la 18%, măsură prevăzută în programul de guvernare să intre în vigoare de la 1 ianuarie 2019.

Potrivit surselor citate, o decizie finală privind reducerea cotei TVA de la 1 ianuarie 2019 sau amânarea măsurii pentru 1 ianuarie 2020 va fi luată în Guvern cât mai aproape de sfârşitul acestui an. Executivul vrea să se asigure că nu există riscul ieşirii din ţinta de deficit bugetar de 3% din PIB, au adăugat sursele guvernamentale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO