Politică

Ce vrea Curtea Constituţională de la Guvern în legătură cu listele electorale

Ce vrea Curtea Constituţională de la Guvern în legătură cu listele electorale

Autor: Iulian Anghel

06.08.2012, 15:48 2508

Curtea Constituţională a emis astăzi un nou comunicat în legătură cu solicitarea pe care a adresat-o săptămâna trecută Guvernului în care preciza: "Având în vedere datele contradictorii care au fost transmise Curţii Constituţionale în legătură cu numărul persoanelor aflate pe listele electorale permanente de către autorităţile publice implicate, Curtea Constituţională a solicitat Guvernului României ca, pâna la data de 31 august 2012, să transmită listele electorale permanente actualizate în baza cărora s-a desfăşurat referendumul din 29 iulie 2012. (…).

Comunicatul de presă de astăzi a Curţii Constituţionale arată: "Având în vedere interpretările diferite apărute în mass-media şi în conferinţa de presă a Guvernului României, care a avut loc în data de 3 august 2012, cu privire la datele solicitate Guvernului prin Adresa Curţii Constituţionale a României nr.5305 din 3 august 2012, Plenul Curţii Constituţionale revine cu o adresă precizatoare, pe care o anexează prezentului comunicat de presă".

Adresa către Guvern semnată de preşedintele Curţii Constituţionale Augustin Zegrean şi adresată premierul Victor Ponta are următorul conţinut: "Având în vedere interpretările diferite apărute în mass-media şi în conferinţa de presă a Guvernului din 3 august cu privire la datele solicitate de Curtea Constituţională, vă aducem la cunoştinţă că (…) plenul Curţii Constituţionale a solicitat Guvernului listele electorale permanente, actualizate conform dispoziţiilor articolului 17, alineatul 2, din Legea 3/2000, liste în baza cărora s-a desfăşurat referendumul din 29 iulie 2012 pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu".

Articolul 17 (2) din legea 3/2000 pentru organizarea şi desfăşurarea referendumului are următorul conţinut: "Reactualizarea listelor electorale permanente se face de către primari, potrivit prevederilor Legii nr. 68/1992 (pentru alegerea Camerei Deputaţilor şi a Senatului - n.n.), respectiv ale Legii nr. 70/1991 (legea alegerilor locale - n.n.), republicată, cu modificările ulterioare, în termen de cel mult 5 zile de la data stabilirii zilei referendumul."

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO