Politică

Cea mai nouă lege promulgată de Klaus Iohannis: România face un pas în cooperarea cu Serbia

Cea mai nouă lege promulgată de Klaus Iohannis:...

Autor: Maria Stan, Mediafax

10.12.2018, 16:03 137

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, luni, decretul pentru promulgarea legii privind finanţele publice locale, act normativ care introduce prevederi ce permit autorităţilor administraţiei publice locale din România şi Serbia să încheie acorduri de cooperare.

Potrivit unui anunţ al Administraţie Prezidenţiale, şeful statului a semnat decretul pentru promulgarea legii pentru modificarea şi completarea Legii nr. 273/2006 privind finanţele publice locale, precum şi pentru modificarea alin. (5) al art. 15 din Legea administraţiei publice locale nr. 215/2001.

Propunerea legislativă are ca obiect de reglementare modificarea şi completarea Legii nr.273/2006, precum şi modificarea alin.(5) al art.15 din Legea nr.215/2001, în sensul introducerii unor dispoziţii care "să permită şi autorităţilor administraţiei publice locale din România să încheie acorduri de înfrăţire/cooperare şi cu autorităţile administraţiei publice locale din Republica Serbia pentru realizarea şi finanţarea unor obiective de investiţii, programe comune cultural sportive, de tineret şi educaţionale, stagii de pregătire profesională şi alte acţiuni care contribuie la dezvoltarea relaţiilor de prietenie".

„Autorităţile administraţiei publice locale din România pot aproba finanţarea unor proiecte propuse de către autorităţile administraţiei publice locale din Republica Moldova şi Serbia în baza acordurilor de înfrăţire/cooperare încheiate în condiţiile legii pentru Obiective de investiţii ale unităţilor administrativ - teritoriale din Republica Moldova şi Serbia”, prevede actul normativ.

Pe 12 noiembrie, proiectul de lege a fost adoptat, decizional, de c[treSenat.

Iohannis a mai semnat decretul pentru promulgarea Legii privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 100/2017 pentru completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 77/2011 privind stabilirea unor contribuţii pentru finanţarea unor cheltuieli în domeniul sănătăţii.

Proiectul de lege are ca obiect de reglementare suspendarea pentru o perioadă de 2 ani, începând cu data de 1 ianuarie 2018, a obligaţiei deţinătorilor autorizaţiilor de punere pe piaţă a medicamentelor de a plăti contribuţia trimestrială pentru produsele derivate din sânge sau plasmă umană.

Pe 14 noiembrie, iniţiativa legislativă a fost adoptat de Camera Deputaţilor, for decizional pe proiect.

De altfel, şeful statul a semnat decretul pentru promulgarea Legii privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 66/2018 pentru modificarea art. 1 alin. (4) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 82/2011 privind unele măsuri de organizare a activităţii de îmbunătăţiri funciare.

Proiectul de lege a fost adoptat, tot pe 14 noiembrie, de Camera Deputaţilor, în calitate de for decizional.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO