Politică

CGMB a aprobat Bugetul Capitalei pe 2014

CGMB a aprobat Bugetul Capitalei pe 2014

Autor: Roxana Alexe

28.02.2014, 09:30 412

Şedinţa de joi a CGMB a fost întreruptă în jurul orei 16.30, după ce consilierii au votat să ia o pauză de două ore înainte să discute proiectul privind bugetul Capitalei pe 2014. Şedinţa a fost reluată în jurul orei 21.30, cu prezentarea a 14 amendamente propuse de consilierii generali PSD şi PNL la proiectul de buget.

După mai mult de două ore, proiectul de buget a fost votat cu toate amendamentele propuse.

Cele 14 amendamente au vizat tăieri şi redistribuiri de fonduri totalizând 83 de milioane de lei, fiind modificate aproape toate capitolele din buget.

Înainte de citirea amendamentelor fiecare reprezentant de grup din CGMB a anunţat cum va vota atât amendamentele, cât şi proiectul de buget.

Grupurile PSD şi PNL din CGMB au anunţat că vor susţine bugetul, în timp ce consilierii PDL au anunţat că se vor abţine de la votul acestui proiect.

Şedinţa CGMB de joi a început după ora 14.00, deşi convocată pentru ora 13.00, iar din cele 33 de proiecte de pe ordinea de zi au fost discutate doar nouă proiecte, acestea fiind şi aprobate, înainte de pauză.

Liderul consilierilor municipali PNL, Cornel Pieptea, a propus, înainte de dezbaterea privind proiectul de buget, acordarea unei pauze de două ore fără a specifica pentru ce este aceasta necesară.

În timpul pauzei, care a durat aproximativ cinci ore, consilierul PDL Silviu Văduva a declarat că aceasta se prelungeşte deoarece grupurile PSD şi PNL nu se înţeleg pentru votarea bugetului.

"Este inadmisibil ceea ce se întâmplă. Este inadmisibil ca o votare a bugetului să se transforme într-o negociere a ciolanului. Stăm de trei ore aici din cauză că, defunctul USL, actualele PSD şi PNL nu se înţeleg pe împărţeala bugetului, iar negocierea PSD, PNL, PC nu a ajuns la un consens", a declarat liderul consilierilor municipali PDL.

El a mai spus că, deşi nu vor vota proiectul privind aprobarea bugetului Capitalei pe 2014, consilierii PDL vor rămâne la şedinţa de consiliu "pentru a vedea cum s-a finalizat bătălia pe ciolan".

Bugetul general al Capitalei pentru 2014 este de peste 5,2 miliarde de lei, din care bugetul local se ridică la aproximativ 4,5 miliarde de lei, sumele fiind mai mari decât cele din 2013, potrivit proiectului de hotărâre aflat pe ordinea de zi a şedinţei de joi a CGMB.

Anul trecut, bugetul general al Capitalei a fost de 4,52 miliarde de lei, din care 3,8 miliarde de lei pentru bugetul local. În toamnă, bugetul a fost rectificat negativ.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO