Politică

Cine sunt cei mai probabili candidati ai partidelor principale pentru primariile de sector in Bucuresti

10.04.2008, 20:22 80

Situatia candidaturilor la primariile de sector din Bucuresti este la fel de confuza ca si cea de la Primaria Generala a Capitalei, doar cateva dintre numele vehiculate in mass-media fiind batute in cuie, cu mai putin de doua luni inaintea alegerilor locale. Candidatii Partidului Democrat-Liberal urmeaza sa fie prezentati oficial maine, exista deja o lista "neoficiala" cu cei care doresc sa intre in cursa, insa nu sunt excluse modificari de ultima ora.
Aceeasi situatie se regaseste si in PNL, unde filialele de sectoare si-au definitivat optiunile pentru primarii, insa ultimul cuvant il va avea presedintele partidului Calin Popescu-Tariceanu. Seful PNL este nemultumit de faptul ca majoritatea candidatilor nu sunt cunoscuti de electorat si intentioneaza sa ceara parlamentarilor sa candideze.
La PSD, doar numele primarului de la 2 Neculai Ontanu este batut in cuie, in vreme ce actualul primar de la 5 Marian Vanghelie penduleaza intre primaria de sector si cea a Capitalei.
Prezentam mai jos listele posibile ale principalelor trei partide care se vor confrunta la Bucuresti.

PD - L
Razvan Murgeanu - Sectorul 1
Actualul viceprimar general al Primariei Capitalei are o reputatie buna de manager, insa in CV-ul sau atarna greu dosarul de fost informator al Securitatii
Dan Ionescu - Sectorul 2
Este o figura mai putin cunoscuta a Partidului Democrat-Liberal, fiind viceprimar al sectorului 2 din 2006. A fost ales consilier local in 2004, fiind inginer cu diploma in termoenergie.
Liviu Negoita - Sectorul 3
Primarul in functie de la sectorul 3 are toate sansele sa fie reales dupa un mandat considerat reusit. Inainte de a intra in administratia locala, Negoita a fost deputat PD.
Radu Silaghi - Sectorul 4
Fost revolutionar, Silaghi este viceprimar la 4 din 2004, organizatia PD-L din acest sector fiind controlata de fostul deputat Romeo Raicu. Silaghi este membru PD din 1990 si inainte de a intra in administratia locala a fost expert la Parlament si la Guvern.
Sebastian Bodu - Sectorul 5
Bodu este europarlamentar PD-L din toamna anului trecut si a ocupat functia de presedinte al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala timp de doi ani. Este un apropiat al actualului primar general Adriean Videanu.
Cristian Poteras - Sectorul 6
Este primar din 2004, cand a candidat din partea Aliantei D.A., fiind membru al PNL. A plecat de la liberali odata cu simpatizantii lui Stolojan si acum candideaza din partea PD-L. Are o avere de aproximativ 500 000 de euro.


PNL
Andrei Chiliman - Sectorul 1
A devenit primar in 2004 dupa o cariera parlamentara, insa mandatul sau la sectorul 1 nu a fost lipsit de controverse. El a refuzat sa avizeze preluarea parcului Bordei de catre omul de afaceri Costica Costanda, actiune care a dus la blocarea Consiliului General al Municipiului Bucuresti.
Dragos Dinca - Sectorul 2
Este o personalitate a PNL, el ocupand in prezent functia de presedinte al Institutului National de Administratie
Mihai Comanescu - Sectorul 3
Este un necunoscut in PNL, fiind consilier local intre 2004 si 2007 la primaria de sector. Din 2007 este presedinte al Societatii de Administrare a Activelor Feroviare S.A..
Andrei Petrescu - Sectorul 4
La 28 de ani este unul dintre cei mai tineri candidati la primarie. Nici el nu este o personalitate a PNL. Are studii juridice, insa activeaza in domeniul hotelier.
Cristian Banu - Sectorul 5
Este in prezent managerul spitalului de boli infectioase "Victor Babes". Banu este inginer si a urmat o serie de specializari in domeniul vamal si in cel al turismului.
Antonel Tanase - Sectorul 6
Este din 2005 vicepresedinte al organizatiei PNL Bucuresti. Este membru in Consiliul General al Municipiului Bucuresti. Este de profesie economist.


PSD
Neculai Ontanu - Sectorul 2
este primar din 2000. A demisionat din PSD dupa ce a castigat mandatul in 2004, fiind curtat de PD-L, insa a revenit la social-democrati. Este de profesie sociolog.
Marian Vanghelie - Sectorul 5
A castigat primaria sectorului 5 de doua ori, in 2000 ca membru al PSD, iar in 2004, din primul tur, ca independent, insa mandatele sale au fost controversate, fiind acuzat ca a impartit pomeni electorale in preajma alegerilor si ca a tras sfori pentru afaceri controversate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO