Politică

Comisia Europeană: România are o rată de întârziere de 8,5 luni în preluarea directivelor în dreptul intern

Comisia Europeană: România are o rată de întârziere...

Autor: Mediafax

21.07.2016, 11:31 77

"Potrivit raportului, România are o rată de întârziere de 8,5 luni în preluarea directivelor în dreptul intern, situându-se sub media europeană (10,1 luni). În ceea ce priveşte calitatea transpunerii legislaţiei UE, deficitul de conformare a scăzut la 0,4% faţă de ultima raportare şi se află sub media UE de 0,7%", conform unui comunicat de presă emis joi de Ministerul Afacerilor Externe.

De asemenea, sunt declanşate 23 de proceduri de infringement împotriva României de către Comisia Europeană, acestea reducându-se de la 24 faţă de raportarea anterioară şi este cu trei sub media înregistrată la nivelul UE.

România are o durată medie de soluţionare a dosarelor de 26,5 luni, fiind, în continuare, sub durata medie la nivelul UE, care este de 30,7 luni.

Totodată, de la data aderării României la UE şi până la publicarea actualei ediţii a Tabloului de bord al Pieţei Unice, Curtea de Justiţie a Uniunii Europene nu a pronunţat nicio hotărâre de condamnare a statului român pentru neîndeplinirea obligaţiilor care rezultă din tratatele UE.

"Cu privire la sistemul Solvit, România păstrează o rată ridicată de soluţionare a cazurilor (98%), în condiţiile în care numărul acestora se menţine foarte ridicat. În cadrul sistemului de informare al pieţei interne (IMI), România înregistrează, de asemenea, îmbunătăţiri pentru toţi cei 5 indicatori de performanţă", potrivit sursei ciate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO