Politică

Comisia SRI vrea să modifice Hotărârea Parlamentului din 1993 prin care i se stabilesc atribuţiile

Comisia SRI vrea să modifice Hotărârea Parlamentului...

Autor: Liviu Dadacus

14.02.2017, 17:31 124

''Am stabilit să pregătim un proiect de modificare şi completare a Hotărârii Parlamentului 30/1993, care stabileşte clar care sunt atribuţiile Comisiei. Toţi membrii Comisiei vor analiza Hotărârea respectivă, vor face propuneri de completare şi modificare. Ne-am propus ca în maximum 4 săptămâni să fim în măsură să prezentăm Parlamentului un proiect de hotărâre'', a spus Ţuţuianu.

El a arătat că vor fi solicitate puncte de vedere de la toate autorităţile şi instituţiile care sunt interesate de asemenea acte normative, respectiv CSAT şi SRI.

''Aici trebuie să fac o precizare: pe actuala Hotărâre a Parlamentului, 30/1993, Comisia de control parlamentar nu poate propune proiecte de acte normative. Avem două variante: varianta unu, pe care noi o considerăm cea mai potrivită, prin proiectul de modificare a Hotărârii 30/1993 să dăm atribuţii Comisiei de a propune şi proiecte de acte normative pe aceste domenii, sau varianta doi - este aceea să revenim la ce s-a întâmplat în 2009 când prin Hotărârea Parlamentului s-a constituit o comisie specială care să elaboreze legile siguranţei naţionale'', a detaliat Ţuţuianu.

El a adăugat că o subcomisie din care va face parte atât el, cât şi Cezar Preda şi Verestoy Attila, va elabora un Regulament de organizare şi funcţionare a Comisiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO