Politică

Cozmanca testeaza loialitatea partenerilor din Alianta PNL-PD

08.11.2004, 00:00 13

Liderul PSD, Octav Cozmanca, a anuntat la finele saptamanii ca partidul sau are, printre variantele pe care le ia in calcul pentru formarea unui guvern (in cazul in care va castiga alegerile) UDMR si "un grup de negociere din PNL", declaratie care a starnit acuzatii din partea copresedintelui Aliantei Calin Popescu Tariceanu.
Octav Cozminca este un "batran politruc" care apeleaza la diversiuni pentru ca stie ca PSD va pierde alegerile, a declarat, la Arad, liderul PNL.
Cozmanca  spusese, la Suceava, ca, daca PSD nu va reusi un protocol de guvernare cu UDMR, atunci, in cazul in care va castiga alegerile, impreuna cu PUR va putea forma un guvern minoritar, sau "o intelegere punctuala cu PRM sau cu un grup de negociere din PNL".
"Exista si oameni intelepti in PNL, oameni rationali, oameni care stiu ca, in vederea integrarii in UE, tara are nevoie de un guvern cu o sustinere puternica", a spus liderul PSD.
Intrebat care sunt liberalii din "grupul de negociere", el a spus ca "pana la urma, PNL introduce PD in Parlament" si a precizat ca sunt "liberali vechi" care nu sunt de acord ca PNL "sa fie partidul de serviciu al lui Basescu".
Teoria ar fi fost valabila, spunea Cozmanca, in cazul in care in Parlament vor intra sase formatiuni, PSD va castiga alegerile, iar UDMR nu se va asocia cu castigatorul alegerilor parlamentare.
La randul sau, Calin Popescu Tariceanu a spus ca in PNL nu a existat nici cea mai mica fisura dupa retragerea lui Stolojan si ca acest partid este profund ancorat principiilor Aliantei. Tariceanu considera ca declaratiile lui Cozmanca referitoare la o eventuala sustinere de catre PNL a unui guvern PSD-PUR reprezinta doar o dorinta a liderului PSD. "Alianta va merge inainte chiar daca vom castiga, chiar daca nu. PNL nu are nici cea mai mica intentie de a face o intelegere cu PSD", a completat Tariceanu.
Vicepresedintel liberal, Mona Musca, a subliniat ca este foarte posibil ca Octav Cozminca sa confunde PNL cu PSD atunci cand vorbeste de dispute interne. "Ei sint cei care se lupta unii cu altii in interiorul partidului", a adaugat Mona Musca, referindu-se la liderii PSD.
Traian Basescu sustine ca declaratia lui Cozmanca intra in categoria unor diversiuni tipice liderului PSD. "O astfel de ipoteza nu are valoare si nu o luam in considerare", a spus Basescu, referindu-se la declaratia lui Cozminca legate de PNL.
Basescu a subliniat ca PD are incredere totala in PNL si ca nu vor exista fisuri intre cele doua partide. "I-am dat prea multa atentie politrucului Cozminca", a conchis Basescu.
adelina.radulescu@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO