Politică

Cum s-a vazut dezbaterea din culise

15.11.2004, 00:00 16



Daca in fata televizoarelor cineva a avut vreun moment impresia ca lupta dintre candidati este tensionata, s-a inselat. Toti cei patru principali pretendenti la fotoliul de presedinte au fost, alaturi de echipe, tot un zambet si gluma in pauzele publicitare sau dupa dezbatere.



Incrancenatul Vadim, ingrijorat altminteri de "jaful si coruptia din Romania", il provoaca pe Adrian Nastase cu fraze de genul "Stai linistit, o sa fii presedinte?dupa primele mele mandate" si ii spune lui Silviu Brucan "Esti ca patriarhul?o sa ne ingropi pe toti". Traian Basescu se amuza de propriile sloganuri electorale iar Adrian Nastase il intreaba pe acelasi Vadim, imbracat in costum negru de data aceasta, "Ce faci ma? Nu ti-au curatat astia costumul ala alb?".



Nastase a incercat si o mica lovitura de imagine, care sa il apropie de marea masa a votantilor. Daca restul candidatilor au venit insotiti de principalii coechipieri (Mona Musca, Calin Popescu Tariceanu, Anca Boagiu, Cosmin Gusa, Ionut Popescu au fost cu Basescu), actualul prim ministru a adus in studio oameni simpli, intalniti in campania electorala. Camerele nu au suprins insa suporterii in timpul dezbaterii.



"Vai domnul Nastase, dvs. ati venit aici cu noi si ceilalti au adus numai personalitati", a sesizat o taranca imbracata in costum popular. "Lasati, ca nu sunteti cu nimic mai prejos", a replicat evident neelectoral premierul.



Consecinta a fost ca in pauze, daca in jurul lui Basescu se aduna imediat o echipa din mijlocul careia se auzeau sporadic replici de genul "A fost buna aia cu ministrii corupti", Adrian Nastase se intretinea doar cu Dan Nica, seful de campanie.



Atmosfera de relaxare s-a mentinut si in timpul dezbaterii, nici unul dintre candidati neatacandu-si dur oponentii. Mona Musca afirma la un moment dat ca se plictiseste de atata cavalerism si ca spera ca macar la turul doi spiritele sa fie mai incinse.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO