Politică

Cum speră Blaga să salveze PDL-ul la următoarele alegeri

Cum speră Blaga să salveze PDL-ul la următoarele alegeri

Autor: Raul FLOREA

13.04.2011, 19:37 25

Surse din PDL au declarat miercuri pentru Gândul că în partid se pregăteşte reconfigurarea ConvenţieiNaţionale şi triplarea numărului de delegaţi care vor stabili prinvot direct funcţiile din vârful formaţiunii. Iniţiativa îi aparţineactualului secretar general al PDL, Vasile Blaga, care îi propunepremierului Emil Boc reluarea discuţiilor în vederea organizăriiconvenţiei din luna mai.

Fostul şef al Internelor vrea, pe de o parte, ca marea parte aprimarilor şi a reprezentanţilor din teritoriu să-şi poată exprimaîn mod direct opţiunea, iar pe de altă parte, să existe garanţia căvotanţii vor avea cu adevărat libertatea de a alege, fără a fiinfluenţaţi de şefii organizaţiilor judeţene. Concret, susţinătoriimoţiunii lui Blaga cer ca la congres să participe 4000 de delegaţi,şi nu 1400 aşa cum s-a stabilit în Modrogan în urmă cu treisăptămâni. Pentru a modifica numărul de participanţi la congres,conducerea partidului trebuie să convoace un nou Consiliu Naţionalde Coordonare, primii paşi în vederea organizării respectivuluieveniment urmând a fi făcuţi la începutul săptămânii viitoare.Aflaţi ce a declarat VasileBlaga despre acest plan secret pewww.gandul.info.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO