Politică

Delia Popescu, noua şefă a Comunicaţiilor, a terminat Facultatea de management turistic la privat

Delia Popescu

Delia Popescu

Autor: Roxana Rosu

10.08.2016, 00:05 1348
Delia Popescu, care activează în domeniul e-guvernării din 2003 şi care conduce din 2014 Agenţia pentru Agenda Digitală a României, a fost propusă marţi pentru funcţia de ministru al comunicaţiilor şi pentru societatea informaţională. Ea a terminat Facultatea de Management Turistic şi Comercial la privat, în cadrul Universităţii Creştine „Dimitrie Cantemir“ din Bucureşti.
 
Propunerea a fost înaintată de premierul Dacian Cioloş preşedintelui Klaus Iohannis.
 
Delia Popescu activează în domeniul e-guvernării din anul 2003, ocupându-se de dez­voltarea şi implementarea sistemelor informatice destinate furnizării serviciilor publice electronice atât pentru cetăţeni, cât şi pentru mediul de afaceri (Sistemul Electronic de Achi­ziţii Publice - SEAP, Sis­temul Informatic de Atribuire Electro­nică în trans­porturi - SIAE, Punctul de Contact Unic electro­nic – PCUe, Sistemul Naţional Electronic de Plată online taxe şi impozite – SNEP).
 
Din 2014 este Preşedinta  Agen­ţiei pentru Agenda Digitală a României, instituţie publică fi­nan­ţată din venituri proprii şi aflată în coordonarea prim-ministrului. În perioada 2009-2014 a fost vice­preşedinta Centrului Naţional de Management pentru Societatea Infor­ma­ţională, instituţie publică în subordinea Ministerului pentru So­cie­tatea Infor­maţională. În perioada 2008-2009 a fost director al depar­tamentului docu­mentare tehnică în cadrul Agenţiei pentru Serviciile Societăţii Infor­maţionale, instituţie publică în subordinea Ministerului pen­tru Societatea Informaţională. Din 2007 până în 2008 a fost şef Ser­viciu atribuire electronică în transporturi în cadrul Agenţiei pentru Serviciile Societăţii Informaţionale. Din 2013 este membră în consiliul INIS - Infrastructura Naţională pentru Informaţii Spaţiale privind datele spaţiale.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO