Politică

Demisia lui Negoita: Azi o vedem si nu e

25.04.2003, 00:00 17

Deputatul Liviu Negoita s-a razgandit in privinta demisiei. El s-a intors  ieri in conducerea PD, in pozitia de vicepresedinte al departamentului "Relatii publice", la o saptamana dupa ce a trimis demisia din aceasta functie, in plic, presedintelui Traian Basescu.
"In urma discutile pe care le-am avut cu presedintele Traian Basescu,cu colegii mei din Biroul Permanent National, demisia nu mi s-a acceptat.
-Dar demisia este un act unilateral de vointa, l-am intrebat.
-Si eu am fost de acord sa revin asupra deciziei", ne-a explicat ieri Liviu Negoita.
Deputatul PD a discutat ieri cu liderii Biroului Permanent National, for de conducere restrans al democratilor iar, cu o zi inainte a vorbit intre patru ochi cu Traian Basescu. Cine a avut initiativa acestor intalniri, Negoita a refuzat sa precizeze motivand ca este "o problema interna a partidului".
Doua sunt motivele care l-au determinat pe Liviu Negoita sa revina asupra demisiei: pe de o parte faptul ca nu a dorit ca de demisia sa "sa profite PSD, care si-a propus dezintegrarea PD" iar pe de alta parte a considerat ca mai importanta decat imaginea sa este parcursul partidului. "Nu vreau sa se inteleaga ca dupa ce am avut o dezbatere in Biroul Permanent National, Negoita este atat de important incat nu renunta la gest. Imaginea mea este importanta dar mult mai important este parcursul viitor al partidului", considera Liviu Negoita. Deputatul PD a fost foarte rezervat in a da explicatii legate de nemultumirile sale fata de relatia cu presedintele sau cu alti colegi din conducerea PD, spre deosebire de alti lideri care au demisionat din partid si care au facut publice unele acuzatii la adresa fostilor colegi. In urma cu o saptamana Liviu Negoita, promovat in conducerea PD de Traian Basescu, a demisionat din functia de vicepresedinte si din pozitia de lider al grupului parlamentar din Camera Deputatilor. Demisia a fost facuta publica de presedintele PD la 24 de ore dupa ce a primit-o, timp in care nu a reusit sa ia legatura cu Negoita. Surse din partid puneau gestul lui Negoita in contextul discutiei privind retragerea sprijinului politic de catre PD senatorului si fostului vice al partidului Viorel Pana, decizie careia Negoita s-a opus. Negoita are insa o alta varianta: "A fost o problema de comunicare. Pur si simplu. Intre membrii BPN, intre BPN si filiale. Nu am dorit ca demisia mea sa capete o amploare exagerata. Sper ca am tras cu totii invatamintele necesare".
Desi a revenit in conducerea PD, Liviu Negoita nu va mai conduce si grupul parlamentar din Camera Deputatilor intrucat deputatii PD au optat pentru un alt lider, deputatul Emil Boc.



Basescu: Pretul lipsei de experienta
Liderul PD Traian Basescu crede ca demisia lui Liviu Negoita din conducerea partidului a insemnat "un cost" ce trebuie platit in cazul promovarii unei echipe noi de politicieni, "mai neexperimentati". "Este un cost al unei echipe noi pe care uneori trebuie sa-l ai in vedere. Probabil n-am avut suficient timp sa gestionez si lipsa de experienta unora dintre politicienii care fac parte din noua echipa", a explicat Basescu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO