Politică

Dragnea: Aveam dreptul legitim să solicit pentru mine funcţia de prim-ministru

Dragnea: Aveam dreptul legitim să solicit pentru mine...

Autor: Gabriel Pecheanu

21.12.2016, 12:03 129

"Aşa cum ştiţi, PSD a câştigat alegerile şi conform cutumelor şi din ţară şi din alte ţări eu aveam dreptul legitim să solicit pentru mine funcţia de prim-ministru în guvernul României", a declarat Liviu Dragnea, după consultările cu preşedintele Klaus Iohannis.

El a precizat că nu a solicitat funcţia de premier, ţinând cont de două aspecte.

"Am ţinut cont de afirmaţiile repetate ale preşedintelui României şi în plan principal, nu secundar, de o lege în vigoare. Pentru mine legea nu reprezintă o chestiune secundară şi nu vreau ca vreun mandat pe care l-aş fi putut începe să fie prin forţarea unei legi în vigoare. O condamnare nedreaptă şi o lege profund neconstituţională nu mi-au dat posibilitatea să solicit această demnitate pentru mine. Deocamdată! Dar nici nu pot să arunc peste umeri o responsabilitate uriaşă dată de un vot popular masiv, o răspundere care este a mea, pentru că eu am conceput şi realizat împreună cu colegii mei un program de guvernare care ne-a adus în principal aceste voturi", a adăugat Dragnea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO